Zomerse fietszoektocht

afbeelding fietszoektocht

 

Download hier uw deelnameformulier:

deelnameformulier fietszoektocht 2017

Na het succes van de vorige drie edities (met telkens meer dan 800 deelnemers) waren de deelnemers enthousiast over een vervolg. De nieuwe reeks vragen die gezocht en beantwoord moeten worden, zullen u interessante en leuke weetjes bijbrengen. Deze zomer biedt De Meetjeslander u opnieuw een reden en een doel om per fiets het mooie landschap te verkennen en te genieten van de geneugten van het Meetjesland. En wie weet neemt u achteraf nog een leuke prijs mee naar huis!

De fietszoektocht in lussen…

U kunt opnieuw zelf de route samenstellen van uw fietszoektocht. Naar keuze en eigen vermogen deelt u eventueel de tocht op in verschillende etappes, zo kiest u zelf welke punten u bezoekt en hoeveel vragen u oplost.

Op elk geel genummerd punt zijn vragen te vinden bij de deelnemende etablissementen die u in deze bijlage van de Meetjeslander vindt. Meteen rijdt u, via de fietsknooppunten (in het rood), ook langs de mooiste plekjes van het Meetjesland. U fietst langs aangelegde fietspaden, door polders, over dijken, tussen weiden en akkers, langs kreken en riviertjes. Langs gezellige en soms idyllische terrasjes en gelegenheden waar u de vragen vindt en waar de innerlijke mens kan versterkt worden met een heerlijk ijsje, een fris drankje of een lekker gerechtje. Verken onze mooie streek per fiets, het Meetjesland ‘waar kreken met populieren praten’.

Stempels verzamelen

Nieuw in deze editie is het verzamelen van vijf stempels. Wanneer uw ingevuld antwoordformulier, dat gedownload kan worden via www.demeetjeslander.be, voorzien is van vijf stempels, u kunt een stempel krijgen bij een consumptie in de deelnemende horecazaken. Zo maakt u kans op een van de te winnen prijzen. Uw ingevuld en bestempeld formulier kan u tot 30 september afgeven bij de dienst Toerisme Meetjesland in de Huysmanhoeve, Bus 1 te Eeklo.

Win een wellnessarrangement voor twee personen

Win een ballonvaart van Madou Ballonvaarten

Win een degustatiemenu voor twee in Landgoed Den Oker

of win een van de tien gloednieuwe biergidsen ‘Fietsen langs brouwerijen en topcafés in Oost-Vlaanderen’ (twv 9,95 euro) of één van de 40 flessen van het Meetjeslands streekbier Augustijn!

Deelnemen:

Iedereen kan deelnemen aan de Fietszoektocht, een hele zomer lang. Wanneer het u past, als u verlof hebt, als het weer u aanstaat, in volle of halve dagen, in zoveel etappes als u wilt, … Kortom, u bepaalt zelf de afstand, het ritme en de snelheid, en u zult zelf ontdekken hoeveel moois ons eigenste Meetjesland te bieden heeft. Deelnameformulieren vindt u bovenaan op deze pagina. Druk een formulier af en neem het mee tijdens uw fietstochten. Zoek de vragen en de antwoorden bij de deelnemende zaken, en verzamel stempels.

De zomerzoektocht loopt tot 30 september 2017. Deelnameformulieren moeten uiterlijk tegen dan afgegeven zijn bij Toerisme Meetjesland.

De fietslussen zijn te volgen via de hier vermelde fietsknooppunten die ook langs de fietswegen te vinden zijn.Langs de fietsknooppuntenroutes die u in de krant (editie 15 juni 2017) vindt, liggen de deelnemende zaken verspreid. Ze zijn aangeduid met gele bolletjes, en komen overeen met de nummers van de advertenties van de deelnemende zaken die er rond vermeld staan. Daar vindt u ook de vragen met hetzelfde nummer erop.

Wees niet ontmoedigd als u het antwoord op een vraag niet vindt. Wie weet kunnen uw buren of vrienden wel helpen. En dankzij de stempels maakt u ook met een score van minder dan 100% kans op een van de mooie prijzen! Ook wie niet wint, geniet zonder twijfel van de uitstapjes. Deelnemen is, indien niet belangrijker, dan toch minstens even belangrijk als winnen…

De routes:

Voor uw gemak hebben we het volledig af te leggen parcours opgedeeld in vijf lussen:

De rode bolletjes zijn de knooppunten die u volgt. De gele bolletjes zijn de nummers van de vragen. Ze komen overeen met de etablissementen die u in deze krant rond de lussen vindt. U kunt elke lus op eender welk punt ervan starten, mocht u met uw auto tot aan een lus willen rijden, en pas dan op de fiets stappen, kan u dat op eender welk punt doen. Als u de lus blijft volgen (in eender welke richting) komt u automatisch weer bij uw startpunt terug. Alle lussen zijn tussen de 35 en 50 km lang (of kort). U kunt natuurlijk altijd een kortere weg nemen maar dan mist u soms wel de mooiste vergezichten van idyllische plaatsen in de streek.

De fietsnetwerkkaarten zijn verkrijgbaar bij Toerisme Meetjesland aan de Huysmanhoeve in de Bus te Eeklo.

Fiets in orde?

Ook fietsenmakers die de Zomerzoektocht De Meetjeslander steunen vindt u terug op de fietskaart (ook daar zijn vragen te vinden). Met een fiets die in orde staat, banden onder de juiste spanning en de nodige fietsaccessoires, de juiste kledij en/of een fietshelm is fietsen nog aangenamer en veiliger!

Wedstrijdreglement:

Zomerzoektocht De Meetjeslander is een samenwerking met Toerisme Meetjesland, Toerisme Oost-Vlaanderen, Brouwerij Van Steenberge, Ballonvaarten Madou, de Meetjeslandse Gidsen en het Plattelandscentrum. De Zomerzoektocht loopt van 15 juni tot 30 september 2017. Prijzen: een wellnessarrangement t.w.v. 200€, een degustatiemenu voor twee personen in Landgoed den Oker, een ballonvaart, 10 biergidsen (twv 9,95 euro), 40 grote flessen Augustijn. Het deelnameformulier vindt u op www.demeetjeslander.be. Uw ingevuld en geldig bestempeld formulier afgeven bij Toerisme Meetjesland, Huysmanhoeve, Bus 1 Eeklo. 1 formulier per persoon. Op 30 september 2017 wordt de mogelijkheid tot afgifte afgesloten. De juiste antwoorden en de lijst van de winnaars worden in de maand oktober in De Meetjeslander gepubliceerd.

De Meetjeslander wenst u veel fietsplezier en veel succes!

Share This:

Reacties (2)

 

 1. admin zegt:

  Beste,

  antwoordalternatieven bij de vraag van ‘t Soethuys zijn inderdaad:
  A. 15e eeuw
  B. 16e eeuw
  C. 17e eeuw

  Veel fietsplezier en heel veel succes!
  De Meetjeslander

 2. Marc Van Maldeghem zegt:

  Hallo Barbara en/of Sabine,

  Proficiat met de weeral héél mooie zoektocht !
  Maar toch heb ik zondag ll. een klein probleempje ondervonden in Waarschoot bij ‘t Soethuys. De dienster vertelde ons daar, dat de vraag niet uithing…we moesten nml. raden uit welke eeuw hun woonhuis was. 17e.,16e. of 15e. eeuw ?
  Toen vroeg ik haar of 17e. overeen kwam met a,b of c ? ,maar daar had ze nog niet van gehoord ???
  Ik veronderstel dat naar analogie van de de andere vragen ,
  17e. overeenkomt met C.
  Zoniet gaan nog veel deelnemers problemen hebben.
  mvg
  Marc Van Maldeghem
  (een enthousiaste deelnemer)

Plaats een reactie