Zomerse fietszoektocht

Fiets deze zomer de Elfdorpentocht van

De Meetjeslander i.s.m. Toerisme Meetjesland

en win weer mooie prijzen!

Download hier uw Deelnameformulier Elfdorpentocht 2018

Deze zomer biedt De Meetjeslander u opnieuw een reden en een doel om per fiets het mooie landschap te verkennen en te genieten van onze streek. Vandaag gaat namelijk de vijfde fietszoektocht van De Meetjeslander van start. Die loopt dit jaar door 11 gemeenten, dorpen en steden, daarom doopten we hem de ‘Elfdorpentocht’. Na de vorige vier succesvolle edities (met telkens meer dan 800 deelnemers) waren de deelnemers enthousiast over een vervolg. De nieuwe reeks vragen die gezocht en beantwoord moeten worden, brengen u vast interessante en leuke weetjes bij. En wie weet neemt u achteraf ook nog een leuke prijs mee naar huis!

 

De fietszoektocht in lussen…

U stelt zelf de route samen van uw fietszoektocht. Naar keuze en volgens eigen vermogen deelt u hem op in verschillende etappes. Zo kiest u welke punten u bezoekt en hoeveel vragen u oplost.

Op elk geel genummerd punt vindt je een vraag bij de deelnemende etablissementen, die u in deze bijlage van de Meetjeslander vindt. Meteen rijdt u, via de fietsknooppunten (in het rood), ook langs de mooiste plekjes van het Meetjesland. U fietst langs aangelegde fietspaden, door polders, over dijken, tussen weiden en akkers, langs kreken en riviertjes. Langs gezellige en soms idyllische terrasjes en gelegenheden waar u een op te lossen vraag vindt en u een stop kunt houden voor een verfrissend ijsje, drankje of een smakelijk gerechtje.

 

Verken onze mooie streek per fiets, het Meetjesland: ‘waar kreken met populieren praten’

 

Win een waardebon van €200 in een Meetjeslandse toeristische trekpleister

Win een ballonvaart met Blondia’s Ballooning Team

Win een degustatiemenu voor twee in Landgoed Den Oker

of win een van de fietskaarten ’t Liefken voor Altijd, een van de 40 fietsboekjes ‘Het Meetjesland, niemand die het kent maar je kunt er prachtig fietsen’ of één van de 40 flessen van streekbier Augustijn!

 

Stempels verzamelen

Zo maakt u kans op één van de te winnen prijzen: voorzie uw ingevuld antwoordformulier (downloaden via www.demeetjeslander.be van vijf verzamelde stempels. U krijgt een stempel bij een consumptie in de deelnemende horecazaken. Uw ingevuld en bestempeld formulier kan u tot 28 september afgeven bij de dienst Toerisme Meetjesland in de Huysmanhoeve, Bus 1 te Eeklo.

 

Deelnemen:

Iedereen kan deelnemen aan de Elfdorpentocht, een hele zomer lang, wanneer het u uitkomt, en in zoveel etappes als u kiest, … Kortom, u bepaalt zelf de afstand, het ritme en de snelheid, en u zult zelf ontdekken hoeveel moois ons eigenste Meetjesland te bieden heeft. Deelnameformulieren vindt u online via www.demeetjeslander.be. Druk een formulier af en neem het mee tijdens uw fietstochten. Zoek de vragen en de antwoorden bij de deelnemende zaken, en verzamel stempels.

 

De zomerzoektocht loopt tot 28 september 2018,

deelnameformulieren uiterlijk tegen dan afgeven bij Toerisme Meetjesland.

 

Fietslussen

De Elfdorpentocht bestaat uit zes fietslussen. Ze zijn te volgen via de vermelde fietsknooppunten in de editie van De Meetjeslander van 21 juni 2018. De knooppunten zijn ook langs de fietswegen te vinden. Heb je deze editie gemist? Vraag je exemplaar aan bij Toerisme Meetjesland of bij uw plaatselijke bibliotheek.

Langs de fietsknooppuntenroutes die u in deze bijlage vindt, liggen de deelnemende zaken verspreid. Ze zijn aangeduid met gele bolletjes, en komen overeen met de nummers van de advertenties. Op die plaatsen zult u ook de vragen vinden met hetzelfde nummer erop. U kunt elke lus op eender welk punt ervan starten, mocht u met uw auto tot aan een lus willen rijden, en pas dan op de fiets stappen, kan u dat op eender welk punt doen. Als u de lus blijft volgen (in eender welke richting) komt u automatisch weer bij uw startpunt terug. Alle lussen zijn tussen de 35 en 50 km lang (of kort). U kunt natuurlijk altijd een kortere weg nemen maar dan mist u soms wel de mooiste vergezichten van idyllische plaatsen in de streek. De rode bolletjes zijn de knooppunten (van de fietsnetwerkkaart) die u volgt. De fietsnetwerkkaarten zijn verkrijgbaar bij Toerisme Meetjesland aan de Huysmanhoeve in de Bus te Eeklo.

Wees niet ontmoedigd als u het antwoord op een vraag niet vindt. Wie weet kunnen uw buren of vrienden wel helpen. En dankzij de stempels maakt u ook met een score van minder dan 100% kans op een van de mooie prijzen! Ook wie niet wint, geniet zonder twijfel van de uitstapjes. Deelnemen is, indien niet belangrijker, dan toch minstens even belangrijk als winnen…

 

Fiets in orde?

Ook fietsenmakers die de Zomerzoektocht De Meetjeslander steunen vindt u terug op de fietskaart binnenin (ook daar zijn vragen te vinden). Met een fiets die in orde staat, banden onder de juiste spanning en de nodige fietsaccessoires, de juiste kledij en/of een fietshelm is fietsen nog aangenamer en veiliger!

 

Wedstrijdreglement:

Zomerzoektocht De Meetjeslander is een  samenwerking met Toerisme Meetjesland, Toerisme Oost-Vlaanderen, Brouwerij Van Steenberge, Ballonvaarten Madou, de Meetjeslandse Gidsen en het Plattelandscentrum. De Zomerzoektocht loopt van 21 juni tot 28 september 2018. Prijzen: een waardebon van 200€, een degustatiemenu voor twee personen in Landgoed den Oker, een ballonvaart, 40 fietsboekjes, 40 grote flessen Augustijn. Het deelnameformulier vindt u op bovenaan op deze pagina. Uw ingevuld en geldig bestempeld formulier afgeven bij Toerisme Meetjesland, Huysmanhoeve, Bus 1 Eeklo. 1 formulier per persoon. Op 28 september 2018 wordt de mogelijkheid tot afgifte afgesloten. De juiste antwoorden en de lijst van de winnaars worden in de maand oktober in De Meetjeslander gepubliceerd.

Share This:

Reacties (22)

 

 1. admin zegt:

  Beste,

  dit jaar is er geen schiftingsvraag, de winnaar met de meeste juiste antwoorden wint.

  Vriendelijke groeten en veel fietsplezier

 2. admin zegt:

  Beste,
  er kan geen auto gereden worden op de fietsbanen die uitgestippeld werden
  Het zal dus per fiets moeten, u heeft gelukkig nog tijd tot 30/9/18 om de lussen te rijden. Ook indien u niet alle lussen fietste maakt u kans op een prijs.
  Vriendelijke groeten

 3. Guido Pauwels zegt:

  kunnen wij ook een route per auto doen en hoe moeten we beginnen

 4. admin zegt:

  Beste,
  Bedankt voor uw opmerkzaamheid.
  De stempels zijn van gelijk welke lus uit de fietszoektocht van De Meetjeslander.
  Veel fietsplezier!

 5. admin zegt:

  Beste,
  Bedankt om dit te laten weten.
  De Meetjeslander

 6. De Zutter Katrien zegt:

  Beste,

  we hebben al een paar lussen gedaan en het zijn stuk voor stuk heel mooie routes. Het is echter jammer dat sommige deelnemers hun wedstrijdvraag niet zichtbaar hebben gemaakt bij sluitingsuren (Fietshuis Geert De Loof,Eethuis De Raedt). Jammer zo wordt het moeilijk om de vragen op te lossen.

  mvg
  De Zutter Katrien

 7. Degrande Georges zegt:

  Geachte,
  fietstocht door het warmste dorp. enz.. wil ik graag melden dat het nr 17( in gele kleur) een knooppunt te vroeg staat in plaats van tussen 71 en 77 kom je het tegen tussen 77 en 78. .

  groeten Georges.

  Mag ik jou ook vragen de stempels is dit om het even van welke zoektocht .
  alvast bedankt.

 8. DE BUSCHERE DANIEL zegt:

  beste wat is de schiftings vraag dit jaar ???????

 9. admin zegt:

  Beste Meneer Wauters, bedankt voor uw opmerkzaamheid, dat klopt er is een foutje in lus 6 geslopen. Het moet inderdaad de Rene Vermaststraat zijn en niet de Pastoor De Nevestraat. Veel fietsplezier verder!

 10. Gerard Wauters zegt:

  Bij lus 6 staat na vraag tien: fiets nog 100 meter verder en steek de baan over. Volg de pastoor de Neve straat, op het einde naar rechts . . . enz.
  Moet dat niet de Rene Vermaststraat zijn ?

 11. admin zegt:

  Het antwoord schiftingsvraag is inmiddels ook terug te vinden onderaan de pagina van de fietszoektocht
  bedankt voor uw deelname, hopelijk heeft u ervan genoten!

 12. admin zegt:

  Bedankt voor uw feedback, dat is een puntje dat we zeker meenemen naar volgend jaar toe.
  Antwoord schiftingsvraag is inmiddels ook terug te vinden onderaan de pagina van de fietszoektocht.

 13. admin zegt:

  Het antwoord van de schiftingsvraag is inmiddels ook te vinden onderaan de pagina van de fietszoektocht:
  Sabine kwam als eerste aan, zij reed met de auto over het traject 8 minuten, 31 seconden en 61 hondersten.
  Barbara kwam met de fiets toe op 15 minuten, 2 seconden en 31 honderdsten.

 14. windey marleen zegt:

  Hoeveel tijd hadden Sabine en Barbara nodig om die afstand af te leggen?

 15. Mooie fietsroutes ,maar niet handig om sommige vragen op te lossen wegens de verschillende openingsuren van sommige zaken .Restaurant alleen tijdens de openingsuren te betreden ,geen cafetaria enkel restaurant !Daar kan misschien nog aan gesleuteld worden.
  Mogen wij ook de uitslag kennen van de schiftingsvraag ?
  graag tot volgend jaar !

  Liliane

 16. Marc Van Maldeghem zegt:

  Is het mogelijk om ook de uitslag van de schiftingsvraag te publiceren ?
  Dank en groeten

 17. windey marleen zegt:

  Is het mogelijk ook de oplossing van de schiftingsvraag te publiceren? Hoeveel tijd deden Sabine en Barbara over de afstand?
  We hebben veel plezier beleefd aan de zoektocht!

 18. Saelaert zegt:

  Mij is er gezegd bij ‘t hof van Beke dat het antwoord provencaals is

 19. admin zegt:

  Beste Jan,
  hierbij de link naar de pagina met de antwoorden
  http://demeetjeslander.be/zomerse-fietszoektocht/

 20. Saelaert Jan zegt:

  Antwoorden van de fietszoektocht 2017 nergens te vinden

 21. admin zegt:

  Beste,

  antwoordalternatieven bij de vraag van ‘t Soethuys zijn inderdaad:
  A. 15e eeuw
  B. 16e eeuw
  C. 17e eeuw

  Veel fietsplezier en heel veel succes!
  De Meetjeslander

 22. Marc Van Maldeghem zegt:

  Hallo Barbara en/of Sabine,

  Proficiat met de weeral héél mooie zoektocht !
  Maar toch heb ik zondag ll. een klein probleempje ondervonden in Waarschoot bij ‘t Soethuys. De dienster vertelde ons daar, dat de vraag niet uithing…we moesten nml. raden uit welke eeuw hun woonhuis was. 17e.,16e. of 15e. eeuw ?
  Toen vroeg ik haar of 17e. overeen kwam met a,b of c ? ,maar daar had ze nog niet van gehoord ???
  Ik veronderstel dat naar analogie van de de andere vragen ,
  17e. overeenkomt met C.
  Zoniet gaan nog veel deelnemers problemen hebben.
  mvg
  Marc Van Maldeghem
  (een enthousiaste deelnemer)

Plaats een reactie