Sint-Jansruiters halen olympiër Karin Donckers opnieuw naar Sente

Attachment-1web

SINT-LAUREINS – Na de succesvolle organisaties in 2014 en 2015 krijgt de Landelijke Rijvereniging (LRV) van de Sint-Jansruiters op 18 en 19 maart opnieuw de eer om de allereerste manches in 2017 van de Nationale Aveve Eventing Cup te organiseren. Dit keer zowel voor pony’s op 18 maart als voor paarden op 19 maart. Voor de besten onder hen is het de start van de laatste rechte lijn richting Nationale Finale eind april en het Europees Kampioenschap in Tongeren in augustus.

‘Eventing’ is de meest veelzijdige discipline van de paardensport. Ze bestaat uit drie onderdelen (dressuur, jumping en cross) en geeft de toeschouwer een mooi totaalbeeld van de ruitersport: voor elk wat wils dus. De cross is zeker het spectaculairste en meest uitdagende onderdeel en wordt altijd gereden in een natuurlijke omgeving zoals bos, akkers, weiden en waterpartijen. Hierbij wordt er over en door allerlei massieve, al dan niet natuurlijke, hindernissen gesprongen, zoals boomstamconstructies, op- en afsprongen, water, geconstrueerde gaten, picknicktafels, huisjes, treintjes, …

Eventingwedstrijden en topsporters van het kaliber zoals onze nationale toppers Karin Donckers of Jarno Verwimp zijn zelden in onze streken te bewonderen. Wie hen in 2015 gemist heeft, krijgt nu een tweede kans. “Kom zeker eens een kijkje nemen naar dit totaalbeeld van onze ruitersport op zaterdag 18 maart 2017 voor de pony’s en op zondag 19 maart 2017 voor de paarden op de landerijen aan de Graafjansdijk in Sint-Jan-in-Eremo.”, vertelt mede-organisator Marc Serrarens.

Opnieuw wordt er langs het 3,5 km lange crossparcours met een 23-tal hindernissen een kindvriendelijk en veilig wandelpad gecreëerd waardoor de hele wedstrijd van zeer nabij te volgen is, al dan niet onder het genot van een drankje. Ook honden zijn toegelaten, maar dienen wél aangelijnd te blijven. De toegang is gratis.

Op zondag 19 maart kan men ook inschrijven voor een eetfestijn met varken à ’t spit van 11u30 tot 14u. Kaarten vooraf bij tuincenter Bruyninckx, St.-Jansstraat 73 te Sint-Jan-in-Eremo of bij de clubleden. (€20 volw./ €15 kind tot 10 j.)

Lees meer Meetjeslands nieuws

Share This:VORIG ARTIKEL: 

VOLGEND ARTIKEL: