Rock voor Specials: 21 editie met Bazart, Therapy? en Hooverphonic

_MG_2068web

EVERGEM – Bijna is het weer zover, in het laatste weekend van juni bezorgt Rock for Specials weer een muzikaal topweekend aan zo’n 3000 festivalgangers met een verstandelijke beperking en hun begeleiders. Rock voor Specials bestaat dit jaar al 21 jaar.

Rock voor Specials ontstond 21 jaar geleden vanuit een reële behoefte. Want ook personen met een verstandelijke beperking zijn oprecht geïnteresseerd in kwalitatieve (rock)muziek. “De vele Belgische festivals doen hun best om het bezoek van specials (en hun begeleiders) aangenamer te maken, maar voor velen is de stap naar een ‘gewoon’ festival nog te groot. Ons festival is voor hen de oplossing”, klinkt het bij de organisatie vanuit vzw Den Dries. Met dit festival wordt ook het taboe doorbroken dat mensen met een verstandelijke beperking enkel in Nederlandstalige populaire muziek zouden geïnteresseerd zouden zijn.

“De ticketprijzen voor ons openluchtfestival houden we bewust betaalbaar. Dat kan dankzij onze sponsors en de vele vrijwilligers. Tickets kunnen enkel gekocht worden door de voorzieningen of door personen met een verstandelijke beperking”, zeggen de organisatoren. De 21ste editie is opnieuw een record-editie, nooit eerder werden er zoveel tickets verkocht. “We dachten nooit die van vorig jaar te kunnen evenaren, maar het is toch weer gebeurd!”, klinkt het.

Op woensdag en donderdag 28 en 29 juni presenteren Gunter Lamoot en Gili de optredens van onder meer Laura Tesoro, Het Zesde Metaal, Admiral Freebee, Milow, Therapy?, Bazart, Hooverphonic, …

 

 

Lees meer Meetjeslands nieuws

Share This:VORIG ARTIKEL: 

VOLGEND ARTIKEL: