Nog een Meetjeslandse fusie op til?

IMG_5567web

MEETJESLAND – Geruchten doen de ronde… u las er vorige week ook over in deze krant, er zijn nog fusies op til. Na de fusie tussen de gemeenten Waarschoot, Lovendegem en Zomergem, welke volgen er nog? Wij pikten het bericht op dat er binnenkort een referendum zal worden georganiseerd voor een fusie met de hoofdstad van het Meetjesland. Twee Meetjeslandse, politiek geëngageerde dames, mevrouw Bonheure en mevrouw Tijdgat, hebben hun blik gericht op een dergelijke fusie.

Maar dat niet iedereen te vinden is voor een fusie, dat blijkt uit de opinie van de koster van diezelfde gemeente. “Er zijn blijkbaar plannen om onze gemeente te laten fusioneren met de hoofdstad van het Meetjesland”, vertelt de koster. “Er wordt zelfs een referendum georganiseerd voor een dergelijke feministische mirakelfusie. Maar ik als koster zal evenwel niet meewerken  aan dit referendum ‘Zeg ja tegen de fusie’.” Dat hij hiermee de vraag en het aanbod van de Partij voor Fusionele Vooruitgang (PFV) negeert, lijkt hem niet te deren. Integendeel, de assertieve koster wil een plan bedenken om zijn dorp in de ruimte belangstelling te brengen. Hij wil een blijvend evenement met aantrekkingskracht, dat de ontvolking zal doen keren. Op die manier wil de koster nieuw leven in de gemeente brengen. “Mensen die zich geroepen voelen om ideeën en voorstellen aan te brengen, zijn van harte welgekomen”, aldus nog de koster.

Meer informatie over de ‘Mirakelfusie’?

Mirakelfusie’, een productie van toneelvereniging EKTT Hermelijn, op vrijdag 23 februari, zaterdag 24 februari en zondag 25 februari.

 Lees meer Meetjeslands nieuws

Share This:VORIG ARTIKEL: 

VOLGEND ARTIKEL: