Nieuwe locatie voor vernieuwend S-Pression

DSCN6243web

EEKLO – Eén van Eeklo’s bekendste dansscholen, S-Pression, stelde vorige week haar nieuwe locatie voor. De dansschool was tot vorig schooljaar gevestigd in de sporthal van Eeklo, maar door de bouw van het nieuwe zwembad en de verbouwingswerken aan de sporthal, was de school haar locatie kwijt. Op de ‘Quercus-site’ in de Molenstraat 160 vond de dansschool een nieuw, ruim, stijlvol én goed bereikbaar onderkomen.

“Het was een grote tegenslag voor de dansschool om de locatie in de sporthal te verliezen”, aldus Jan Mussche, vader van danslerares Sara Mussche (nvdr). “Maar we zijn erin geslaagd om deze tegenslag om te buigen in een uitdaging. Een uitdaging die we tot een goed einde hebben gebracht. Met heel veel werk hebben we iets heel moois gemaakt van de nieuwe locatie”. Het gebouw waar S-Pression nu in gevestigd is, bevat een roemrijk stukje geschiedenis van Eekloos industrieel verleden. Het was oorspronkelijk eigendom van een nazaat van Karel Smiths, Paul Locufier. De fabriek en de villa aan de straatkant werden gebouwd in de periode van het Interbellum. In de recentste 20 jaar was het gebouw een drankenhandel, om daarna jaren leeg te staan en te verkommeren, totdat architect Kurt Dyselinck en zijn vrouw Carine Lippens het kochten en totaal renoveerden om er hun architectenbureau in te vestigen. Nu geven zij in de opgewaardeerde site dus ook onderdak aan de gerenommeerde dansschool S-Pression. “Er staan ook heel wat vernieuwingen op touw, zo zullen er internationale dansstages aangeboden worden en ook met het GO! Onderwijs uit de Eikelstraat is er een samenwerking om een toekomstgericht danstraject uit te stippelen in het sportonderwijs”, vertelt Sara Mussche.

Met een Foyer of ‘Blue Room’, een Wall of Fame met alle dansleraars, een Red Room voor grote dansgroepen en een Green Room voor de rustigere dans-, yoga- of pilateslessen is S-Pression helemaal klaar voor het nieuwe dansseizoen!

Lees meer Meetjeslands nieuws

 

Share This:VORIG ARTIKEL: 

VOLGEND ARTIKEL: