Excelsior pakt uit met ‘Fool For Love’

Toneelvereniging Excelsiorweb

EEKLO – Toneelvereniging Excelsior stelde afgelopen week haar voorjaarsprogramma voor. Met opnieuw een mooie mix van toneel, comedy, muziek en ook een eigen productie van het theaterstuk ‘Fool for Love’ zal de Koperen Leeuw opnieuw the place to be zijn voor cultuurliefhebbers.

De grote Raf Coppens show zaterdag 4/3/17 – 20u00
Raf Coppens, een van Vlaanderens eerste stand-upcomedians, brengt zijn spiksplinternieuwe show vanaf januari 2017 enkel in kleine zalen, want comedy hoort thuis in kleinere locaties, dicht bij het publiek. In zijn voorprogramma rekruteert hij ook telkens enkele plaatselijke komieken, wie zal het zijn? Coppens’ Sneltreincomedy bevat geen meningen, geen boodschap, geen rode draad, enkel grappen,  One-liners (zes per minuut), imitaties en liedjes.

Norbert De Coster: 2 monologen 10/3/17 en 11/03/2017 – 20u00
Norbert De Coster brengt twee monologen: ‘Kamer 517’ en ‘De geboorte van een speelman’. In Kamer 517 van Etienne Notteboom is Robert Gijsbrecht een nuchtere Vlaamse werkmens, die er, sedert hij zijn vrouw verloren heeft, een beetje verweesd bijloopt. Op een dag krijgt hij een hartaanval en belandt hij in het ziekenhuis. Hij vertelt ons – met veel gevoel voor relativering – over zijn ervaringen: de veel te grote kliniek, de veel te slimme dokters, de veel te talrijke hulpverleners, maar ook over zijn maten… en over die kalender die daar maar blijft staan. In De geboorte van een speelman (uit Mistero Buffo van Dario Fo) is de speelman aan het woord: hij brengt de mensen aan het lachen, hij biedt vermaak en vertier, maar hij steekt ook de draak met kerk, religie en macht.

FOC: Pieter Verelst – Mijn Broer & Ik  zaterdag 1/04/17 – 20u30
Cabaretier en (stem)acteur bij animatiefilms en Familie. Pieter Verelst is een  aanstormend talent dat wel eens vergeleken wordt met een combinatie van een jonge Hans Teeuwen en Wim Helsen en prijsbeest in 2014 op het Groningen Studenten Cabaret. Verelsts eerste show belooft een absurde cabaretvoorstelling te worden, zoals maar weinigen in Vlaanderen ze momenteel nog (durven te) brengen. De cabaretsolo Mijn Broer en Ik gaat over de ingebeelde broer van Pieter, dus geen slecht woord over zijn broer. Als support-act is er Tim Goditiabois. (Ter Bescherming van de Jeugd). Info op www.facebook.com/friendsofcomedy. Reserveren via tickets@friendsofcomedy.be of op 0479 88 22 89.

Fool for Love 21/4/17, 22/4/17, 28/4/17, 29/4/17, 5/5/17, 6/5/17 – 20u00

Toneelproductie van toneelvereniging Excelsior (72e speeljaar), een stuk van Sam Shepard in een regie van Nicolas Van Beersel. Met:Johan Dedeckel, Tim Gijselinck, Delphine Debbaut,Victor Bruggeman. In een hotel zit een getormenteerde jonge vrouw neer op de grond. Een ruw gehouwen man staat in de hoek en kijkt toe. May, volledig verscheurd door de veelvuldige afwezigheden van Eddie en zijn liefdesaffaires met andere vrouwen, lijkt eerst te kalmeren, maar slaat dan toe. Wanneer het stuk evolueert, komt de vijandelijke en kwalijke natuur van hun verhouding aan de oppervlakte. Het duw en trekwerk van hun relatie loopt als een rode lijn door het hele verhaal. En de toeschouwer wordt getuige van de vernietigende kracht van een liefde die zo vanzelfsprekend is maar die niet kan beantwoord worden. Het koppel kan niet zonder, of met elkaar. Dit alles speelt zich af voor de ogen van een oudere observerende man, die zich als een spook tussen hen begeeft. Brandende passie naast een vat vol acide, een oude man en een onschuldige voorbijganger. Dit is het decor waarop Eddie en May worstelen met hun geschiedenis, hun liefde en hun passie. Zij probeert het te koelen, en hij stookt het op. Hun spel lijkt hen te verdoemen voor de rest van hun leven.

Blue and Broke: Kiss me twice zaterdag 19/05/2017 – 20u00
Blue and Broke werd in 1997 werd opgestart door Melissa Anthuenis, Pedro De Bruyckere, Danny Verstraete, Yves Bonne en Wim De Roeck. Ze wonnen dat jaar de laatste Kort Gerockt op de Gentse Feestenwaardoor de groep onder andere het voorprogramma deed voor Marianne Faithfull in de Vooruit. Meer dan 100 optredens volgend tot de groep er de brui aan gaf. De verschillende leden bleven muzikaal actief en het bloed kroop waar het niet gaan kon: in 2013 sloegen Danny, Melissa en Pedro terug aan het repeteren, eerst met drie, gaandeweg met meer volk. Bevriende muzikanten gingen mee de studio in en in alle stilte werd aan een plaat gewerkt. Er volgden enkel kleine optredens, waaronder een verrassingsoptreden in de Gentse Vooruit. Op Radio 1 duikt vanaf juni 2016 regelmatig Naive op als eerste single.
En nu is er de plaat: Kiss me twice.

Blue and Broke vandaag:
Melissa Anthuenis: vocals
Pedro De Bruyckere: guitars & vocals
Danny Verstraete: piano & hammond & backing vocals
Augustijn ‘Willemsson’ Vermandere: bass & backing vocals
Niels Delvaux: drums & percussion

FOC:The Joker Impro on tour 2  zaterdag 20/05/17 – 20u30

Café The Joker is een begrip in de comedy-wereld, een tempel zeg maar. De plek waar de allergrootsten al speelden en nog spelen. Big chief ‘Fokke Van der Meulen’ komt voor de tweede maal bij ons langs met zijn impro-team en brengt opnieuw vier topacteurs en comedians mee. Na de succesavond in 2015, was het alleen maar logisch dat we dit nog eens overdeden. Een avond vol grappige sketches en improvisatiespelletjes op basis van de suggesties uit het publiek. Tickets bestellen doe je het best per mail via tickets@friendsofcomedy.be of op 0479 88 22 89.

Foto: Medewerkers, acteurs en regisseur Excelsior, Fool for Love:
Peter Lesage, Delphine Debbaut, Tim Gijselinck, Victor Bruggeman, Marie-Jeanne Bruggeman, Gerrit De Kesel, Nicolas Van Beersel (regisseur), Johan Dedeckel

Lees meer Meetjeslands nieuws

Share This:VORIG ARTIKEL: 

VOLGEND ARTIKEL: 

Reacties (3)

 

 1. admin zegt:

  via de site van de koperen leeuw http://www.koperenleeuw.be . U vindt er de link ‘bestel online’. Via die weg kunt u tickets bestellen.

 2. admin zegt:

  Beste Thomas,
  tickets voor FOC, The Joker Impro on tour kunnen besteld worden via tickets@friendsofcomedy.be of op 0479 88 22 89

 3. Steenhoudt Thomas zegt:

  Hoe kan ik tickets boeken voor de monologen van De Coster op 10 maart ?
  Met dank voor uw antwoord.