Café voor palliatieve zorg

20161103_220913web

Het bijna-voltallige team Palliatieve Zorg Gent-Eeklo, met ook eigenaar van Adrem Keukens Michiel Steenbeke, en Luc Van De Velde, thuisverpleger en lid van het dagelijks bestuur van Palliatieve Zorg Gent-Eeklo

EEKLO – Vorige week ging, ten voordele van palliatieve zorg Meetjesland, het ‘Adrem Café’ door in de toonzaal van Adrem Keukens. Palliatieve zorg is een netwerk in heel Vlaanderen, dat ook in het Meetjesland reeds 26 jaar actief is. Zowel ouderen, alsook jongvolwassenen of zelfs kinderen, die nog maar een beperkte levensverwachting hebben en graag de tijd die hen nog rest willen doorbrengen in hun vertrouwde omgeving, kunnen beroep doen op het netwerk Palliatieve Zorg. Samen met de huisarts en de thuisverpleegkundige worden patiënten en hun naasten zo goed mogelijk opgevolgd en hun lijden zoveel mogelijk verzacht.

“Palliatieve zorg is voor mensen die ongeneeslijk ziek zijn en een beperkte levensverwachting hebben”, vertellen Conny Vervynck, palliatief verpleegkundige en Sarah Ryssenaer, medewerker bij Palliatieve Zorg Gent-Eeklo. “We streven ernaar om mensen thuis een bepaald comfort te kunnen teruggeven, om zo hun levenskwaliteit tot het einde toch een beetje te kunnen verhogen”. Daarnaast heeft palliatieve zorg ook oog voor het zorgsysteem rond de patiënt: de mantelzorgers die vaak een zware last te dragen hebben. “Palliatieve zorg biedt een totaalzorg, zowel voor de patiënt als voor zijn naasten met aandacht voor pijnbestrijding en andere lichamelijke ongemakken, maar ook voor de sociale en emotionele noden en vragen waar mensen mee zitten”. De vzw dient haar diensten gratis aan. Daarom is de werking zeer sterk afhankelijk van giften en inzamelacties. Wie wil kan een financiële steun betekenen via een storting op rekeningnummer BE12 2900 4743 0492. Giften zijn fiscaal aftrekbaar vanaf €40.

Lees meer Meetjeslands nieuws

Share This:VORIG ARTIKEL: 

VOLGEND ARTIKEL: