Anderhalf miljoen onder Sint-Margrietse grond

Uitnodiging web

SINT-MARGRIETE – Bij het opruimen van een schuilhol in Sint-Margriete ontdekt de politie een schat van maar liefst anderhalf miljoen in baar geld, opgeborgen in een plastiekzak, het geld was zelfs al aan het vergaan. Waargebeurd, zij het inmiddels decennia geleden.

De gebroeders Dumoulin verdienden goed geld maar wilden geen belastingen betalen. Daarom verkocht de fiscus hun hele hebben en houden om achterstallige belastingen te innen. De broers gingen daarop in een hol onder de grond wonen en begroeven er ook hun geld. Al deden ze zich de rest van hun dagen arm voor, eigenlijk waren ze rijk. Het verdere verhaal over de schat van Sint-Margriete leest u in ‘Aan de horizon geplukt’, het boek van Fred De Winne en EKTT Hermelijn. Het verloop van deze en andere geschiedenissen ziet en hoort u ook in theatervoorstellingen van Hermelijn op 28 & 29 april om 20u en op 30 april om 15 u in de theaterzaal van De Tandem, Eikelstraat Eeklo.

EKTT Hermelijn stelt haar nieuwe boek en voorstelling voor.

Het werk is een verzameling van Meetjeslandse volksverhalen, ‘schrijvelarijen’ door Fred De Winne, vol warme poëzie en waargebeurde plezierige of ontroerende verhalen uit het Meetjesland.

Het boek wordt voorgesteld op 28 april om 20 uur in de vernieuwde zaal ‘De Tandem’ in het Koninklijk Atheneum in Eeklo.

De opbrengst ervan zal geschonken worden aan twee goede doelen:

  • de Alzheimerliga Familiegroep ‘De Babbelaar’ wzc Veilige Have in Aalter
  • de Eeklose Kilometervreters met hun project ‘1000 km fietsen voor Kom Op Tegen Kanker’.

Lees meer Meetjeslands nieuws

Share This:VORIG ARTIKEL: 

VOLGEND ARTIKEL: