7 x 7 tinten ‘vrouw’: kunstproject op 14 locaties

IMG_4850.JPG foto 7 x 7 tinten vrouwweb

MEETJESLAND – Kunst aan de grens stelt een grensoverschrijdend kunstproject voor: 7 x 7 tinten ‘vrouw’. Op 14 locaties in Assenede, Bassevelde, Boekhoute, Sas Van Gent en Philippine kun je van 9 tot en met 12 september kunst beleven. “We geven minder bekende en vooral onbekende kunstenaars, dichters en musici van om het even welke discipline of leeftijd een podium”, is de doelstelling van de organisatoren van ‘Kunst aan de grens’. “Maar liefst 43 kunstenaars nemen deel. Onze vereniging zelf bestaat uit zeven leden die zelf ook exposeren. Voorzitster Ludwine Bauwens uit Boekhoute schildert, schatbewaarster Trees Heye uit Ertvelde toont natuurfoto’s, Lut Joly haar textielkunst, Rosette Smeets uit Bassevelde maakt fijne keramiek en Linda Mercy uit Evergem schildert. Pieter Bas tekent en is schilder-graffitikunstenaar. De dichter-verteller Thomas Rubico uit Ertvelde sluit het rijtje, hij toont zelf 7 gedichten op het thema en is de organisator van de poëzie-avond met 7 dichteressen op vrijdagavond 9 september in de lusttuin van Bart Desintebin in de Stationsstraat in Boekhoute. Alle locaties zijn elke dag te bezoeken van 12 tot 18 uur, sommige zijn een echt paradijs en zitten boordevol verrassingen! Gastkunstenaar is de Portugese kunstenaar Sergio Almeida die speciaal vanuit Porto komt overgevlogen”, vertelt coördinator Willy Genbrugge.

Geschiedenis

De vereniging zet eigenlijk een traditie in de streek verder die jaren geleden de naam Artsenede droeg en als spilfiguur Pim De Rudder had. In Boekhoute startte Alex van Weynsberghe dan met een eerder bescheiden kunstroute met lokale amateurs. Stilaan nam dit evenement grotere proporties aan met deelname van grotere namen. Het evenement heette toen GÏRN-art en kende zijn laatste editie in 2014.

Willy Genbrugge: “De nieuwe vereniging wil evenwel een andere weg inslaan, zij wil grenzen verleggen en af en toe van locaties veranderen. Samenwerken wordt de grote boodschap. Een volgende editie zal er dan ook weer anders uitzien.”

Themakeuze 7 x 7 tinten vrouw

“Op de eerste bestuursvergadering zochten wij een thema. Natuurfotografe Trees Heye, had net een serie af en is gek op wolken. Haar man, dichter Thomas Rubico, schreef er meteen een romantisch tekstje bij. Et voilà. Alle bestuursleden konden er zich meteen in vinden. In feite gaat het festival echter over veel meer. Enkel een erotische reflex hebben en daarbij denken aan de 5 tinten grijs van de film is echt wel kort door de bocht. Natuurlijk staat de vrouw centraal op het kunstfestival en zullen er bijvoorbeeld naakten te zien zijn, geschilderd, getekend, geboetseerd, gefotografeerd en noem maar op, maar waar het om gaat zijn de vele, vele lagen aan innerlijke rijkdom, aan kracht die in elke vrouw aanwezig is, aan haar veelzijdigheid, om van haar combineervermogen nog maar te zwijgen. Dat er vandaag zoveel te doen is om al dan niet zwemmen in boerkina of bikini draagt weinig bij tot de echte ontplooiing van haar talenten. Waar het echt om gaat is de waardering van eenieder voor wat een vrouw tot vrouw maakt. Camille Claudel had eigenlijk veel meer talent als beeldhouwster dan Auguste Rodin, maar ze was een vrouw en had dus een handicap. Wij van ‘Kunst aan de grens’ willen ons steentje bijdragen opdat kunstenaressen dit nooit meer moeten meemaken”, klinkt het bij Kunst aan de grens.

Tickets voor de hele expositie kosten 5€ en zijn verkrijgbaar aan Het Bezoekerscentrum Boekhoute, in het kerkje van de Landsdijk-Bassevelde. In voorverkoop bij Ludwine Bauwens, Meuleken 25 Boekhoute 09.373.76.68 ludbauwens@yahoo.com.

Voor het programma en verdere info, klik door naar www.kunst-aan-de-grens.tk

Lees meer Meetjeslands nieuws

 

Share This:VORIG ARTIKEL: 

VOLGEND ARTIKEL: