5e fietsmarathon tegen kanker

24ufietskotk

EEKLO – Het is inmiddels een traditie, in het Hemelvaartweekend, van 10 tot en met 13 mei 2018,  wordt Vlaanderen opnieuw overspoeld door wielerliefhebbers die het beste van zichzelf geven en geld inzamelen voor de bestrijding van kanker. Ook uit het Meetjesland zijn er vele fietsers en vrijwilligers die zich opnieuw inzetten.

De Eeklose Kilometervreters namen vorig jaar deel met vijf ploegen. Hiervoor werd er 25 000 euro ingezameld via allerlei acties waarvan de ‘24uren fietsmarathon’ de grootste actie was. De ambitie is om in 2018 met zes ploegen deel te nemen maar om dit te verwezenlijken hebben ze 30 000 euro nodig want om te mogen deelnemen moet elke ploeg vijfduizend euro in de KOTK-pot leggen. De vijfde editie van de fietsmarathon wordt speciaal, met ook enkele sympathiserende verenigingen die hun giften overhandigen. De Oud Stam  van  FOS  De Leeuwerik Eeklo hebben hun stappende benen opnieuw laten sponsoren. Het bedrag wordt vrijgegeven op ons marathonevenement. Op 14 oktober 2017 organiseerde Kilometervreter Elien Tondat een quiz in het Koninklijk Atheneum te Eeklo. De opbrengst van de quiz wordt door Elien aan onze organisatie geschonken. De Vlaamse Motogymkhana-vereniging organiseerde een ‘motogymkhana’ en de Meetjesridders organiseerden op hun beurt een ‘polderzeelandrit’. Ook zij houden ons in spanning voor de bekendmaking van de opbrengst. Uitvaart Smet BVBA heeft ons, naar aanleiding van hun 50 jarig bestaan,  gesteund met 1500 euro door een cd te schenken aan de nabestaanden van de overledenen. Geert Faes steunde ons vorig jaar met de uitgave van een fotoboek. Dit jaar doet Geert dit met de verkoop van zijn solo-CD.

Ook dit jaar zullen er voor bereidwillige solofietsers twee vrije Tacxen ter beschikking zijn. Iedereen die zin heeft om een uurtje mee te fietsen kan dit doen voor de prijs van 15 euro per uur. Op die manier kan iedereen op een sportieve manier zijn bijdrage leveren.

Met kinderanimatie, drank en eten is de fietsmarathon een gezellige bedoening voor een serieus goed doel. Filip Martens zorgt dit jaar ook voor de komst van drie Vlaamse vedetten naar ons evenement. Zeker de moeite waard om een kijkje te gaan nemen op vrijdag 10 november vanaf  20u tot zaterdag 11 november 20u.

De Eeklose Kilometervreters…Wie?

De Eeklose Kilometervreters organiseren  de ’24 uren fietsmarathon op rollen’. Het is een stevige ploeg die bestaat uit 13 mensen die elkaar bij toeval ontmoetten maar hetzelfde doel voor ogen hebben namelijk de strijd tegen kanker steunen. Directe aanleiding was het overlijden van de 14-jarige Luïz Blomme, de knipoog in ons logo, die in 2012 zijn strijd tegen kanker verloor.

Johan Ragaert ging ons voor in 2011 en wordt nu gesteund door 12 vrienden: Ludo Blomme, Annelies De Clercq,  Anneke De Roo, Rik Smitz, Eddy Van Wijnsberghe (spits), Ronny Sierens, Christ Depestel,  Jan Santens, Dominique Martens, Elien Tondat, Marc Windey en Erik Van Hyfte die spijtig genoeg dit jaar zijn lange strijd tegen kanker verloor. In 2016 en 2017 werd de groep aangevuld met een aantal gastrijders die zich de afgelopen jaren tijdens de organisatie verdienstelijk gemaakt hebben. Het is de bedoeling dat deze gastrijders ook in 2018 de groep aanvullen.

Lees meer Meetjeslands nieuws

Share This:VORIG ARTIKEL: 

VOLGEND ARTIKEL: