Vijf regerende wereldkampioenen aan start van BeNeLadies Tour, ook Marianne Vos present!

Joyceweb

De internatonale vierdaagse voor de wereldtop in het vrouwenwielrennen wordt verreden van donderdag 13 tot en met zondag 16 juli 2017. In de gebouwen van brouwerij Van Steenberge  in Ertvelde werd de vierde editie van de BeNe Ladies Tour (2.1) voorgesteld.

De wedstrijd start op donderdagavond 13 juli met een proloog over 1,9 kilometer op de boulevard van de kustplaats Vlissingen. Daags nadien, op vrijdag 14 juli, gaat het van Vlissingen doorheen de Westerscheldetunnel naar de aankomstplaats Philippine. Op zaterdag 15 juli wordt de oversteek naar Vlaanderen gemaakt. In Sint-Laureins wordt een rit in lijn en een avondtijdrit over 10 kilometer verreden. De finalerit staat op zondag 16 juli opnieuw in Zelzate geprogrammeerd.

Ook Marianne Vos present!

De organisatie mag 25 ploegen verwelkomen, verdeeld in 15 UCI-ploegen, 4 nationale ploegen en 6 clubteams. Opmerkelijk is de aanwezigheid van vijf regerende wereldkampioenen. Dat zijn Sanne Cant (veldrijden), de Nederlandse Karlyn Swinkels (tijdrijden bij de junioren), Lotte Kopecky (ploegkoers), de Britse Elinor Barker (puntenrit) en Katie Archibald (omnium). Jolien D’hoore, die de twee voorbije edities won, werd bij haar ploeg Wiggle-High5 als reserve weerhouden. De ploegleiding gaf er de voorkeur aan om haar op te stellen in de ronde van Italië die eindigt op vier dagen voor de start van de BeNe Ladies Tour. Ook Marianne Vos prijkt op de deelnemerslijst. Als het herstel na haar recent opgelopen sleutelbeenbreuk goed verloopt, zal de Nederlandse wereldster hervatten in de BeNe Ladies Tour. Andere toppers die aan de start komen zijn onder meer Amy Cure, Annette Edmondson, Julie Leth, Lucy Garner, Janneke Ensing, Susanne Andersen, Nina Kessler, Maria Gulia Confalonieri, Roxanne Fournier, Elise Delzenne, Rasa Leleivyte, Marjolaine Bazin en Christine Majerus.  Naast Lotte Kopecky en Sanne Cant wordt het langs Belgische kant ook uitkijken naar Kim De Baat, Kaat Hannes, Nathalie Verschelden, Sarah Inghelbrecht, Annelies Dom, Jessie Daams, Kelly Druyts, Kelly Van Den Steen, Nathalie Bex, Valerie Demey en Ellen Van Loy. Langs Nederlandse kant is er het sterke blok bij WM3 Pro Cycling waar Marianne Vos kan rekenen op de steun van onder meer Yara Kastelijn, Jeanne Korevaar, Moniek Tenniglo, Lauren Kitchen en Rotem Gafinovitz. Verder wordt het uitkijken naar Anouk Rijff, Nathalie Van Gogh, Esther van Veen, Paulina Rooijakkers, Evy Kuijpers en Marjolein Van ’t Geloof.

Lees meer Meetjeslands nieuws

Share This:VORIG ARTIKEL: 

VOLGEND ARTIKEL: