’t Is feest! 15 jaar Kruiskenshoeve

30707317_10213938878199823_3635402336723009536_n

SINT-LAUREINS – Vijftien jaar geleden werd de Kruiskenshoeve opgericht. Het jeukte al langer bij Robert Accoe (74), ooit werkzaam bij de jeugdrecherche in Gent om meer te doen voor de jongeren die zijn pad kruisten. Hij wilde iets anders aanreiken. Zijn zoektocht naar ‘meer’ en ‘anders’ is. Zijn zoektocht naar ‘meer’ en ‘anders’ is actueler dan ooit. Het huidige hulpverleningslandschap staat bol van dure woorden als participatie, oplossingsgericht, efficiëntie, kwaliteit, protocollen, procedures. Maar nog nooit was de toegang tot hulp zo complex en de wachttijd zo lang. Drie jaar geleden ontving Accoe met zijn project Kruiskenshoeve de Koningin Mathildeprijs voor zijn werk met kwetsbare jongeren.

Op de Kruiskenshoeve worden geen dure woorden gebruikt. Het hekken staat voor iedereen open. De ontvangst is hartelijk en biedt gasten de vrijheid om simpelweg te ‘zijn’. Er ligt veel wijsheid bij de gastheer maar bovenal is er veel belangstelling voor de ‘wijze’ ervaringen van jongeren. Eigen-wijsheid wordt als troef gezien, niet als obstakel.

Na vijftien jaar Kruiskenhoeve,  vijftien jaar samenzijn met jongeren, en samenwerken met hulpverleners en vrijwilligers hebben de medewerkers van de Kruiskenshoeve vooral geleerd dat er nood is aan ‘meer’ en ‘anders’. Er is nood aan nieuwsgierigheid naar de wijsheid die eigen is aan de jongere die we ont-moeten. Er is nood aan creativiteit om een plek te creëren met vrijheid voor de gasten die we ont-vangen.

Welnu, de Kruiskenshoeve in Sint-Laureins bestaat 15 jaar! En dat vieren ze met een 3-daagse.

Programma:

 Vrijdag 1 juni Studiedag “Gastvrije eigen-wijsheid, eigenwijze gast-vrijheid” (volzet)

 Zaterdag 2 juni Buurtfeest “De Tirettekes op de boerderij” t.v.v. Kom Op Tegen Kanker

Zondag 3 juni Jaarlijkse opendeurdag met BBQ

U bent van harte uitgenodigd en welkom op deze dagen!

Kruiskenshoeve financieel steunen? Meer informatie?  Surf naar www.kruiskenshoeve.com

Vzw De Kruiskenshoeve, Kruiskenstraat 7 , 9980 Sint Laureins |
Contactpersoon en bezieler: Robert Accoe | Facebook: Vzw De Kruiskenshoeve

 Lees meer Meetjeslands nieuws

Share This:VORIG ARTIKEL: 

VOLGEND ARTIKEL: