Sente opnieuw gastgemeente BeNe Ladies Tour

bij artikel Jolien Dhooreweb

SINT-LAUREINS – Van donderdag 19 tot en met zondag 22 juli 2018 wordt de vijfde editie van de BeNe Ladies Tour gereden. De BeNe Ladies Tour is een internationale wielerwedstrijd voor de vrouwelijke wereldtop in het wielrennen die doorgaat in België en Nederland. Dit jaar wordt de BeNe Ladies Tour gereden van Oosterhout naar Merelbeke en dan verder gaat naar Sint-Laureins waar er een rit in lijn en een avondrit wordt gereden, met een finalerit in Zelzate. Dat de BeNe Ladies Tour aan populariteit wint mag duidelijk zijn, maar liefst vijftig ploegen stuurden hun kandidatuur.

Dit jaar zal het vooral uitkijken zijn naar de opvolgster van Marianne Vos die vorig jaar won. Er zijn dit jaar ook enkele nieuwigheden in de wedstrijd, die de wedstrijd nog aantrekkelijker maken voor renners en toeschouwers. De wedstrijd gaat van start in het Nederlandse Oosterhout. In de straten van deze gemeente, gelegen in de schaduw van Breda, staat op donderdag 19 juli in de vooravond de proloog op het programma. In Oosterhout hebben ze heel wat ervaring met het organiseren van wielerwedstrijden want eerder passeerde er ook al de Eneco Tour en de Boels Rental Ladies Tour.

Daags nadien wijken de rensters uit naar België en meer bepaald naar Merelbeke waar de roots ligt van Jolien D’hoore. De drievoudige Belgische kampioene, die deze rittenwedstrijd al twee keer kon winnen, wordt er alvast één van de toppers aan de start. “Mijn supporters krijgen niet veel de kans om me aan te moedigen in eigen streek. In de BeNe Ladies Tour zal dit dus wel kunnen en ik ben alvast blij om dergelijke topkoers in mijn omgeving te kunnen rijden” stelde Jolien D’hoore. Op deze tweede dag staat de koninginnenrit geprogrammeerd op een parcours met enkele stevige kuitenbuiters uit het Vlaamse voorjaar.

Aan de twee slotdagen wordt niets gewijzigd. Op zaterdag 21 juli trekt de karavaan naar het Meetjesland. Op de nationale feestdag wordt er in Sint-Laureins eerst een korte rit verreden, ideaal voor de sprintkanonnen, waarna ‘ avonds nog een individuele tijdrit op het programma prijkt. Net zoals de voorgaande jaren wordt de finale op zondag 22 juli opnieuw in Zelzate verreden. Het belooft alvast opnieuw een topeditie te worden. Meer informatie over de BeNe Ladiestour vindt je in deze editie van De Meetjeslander. Haal het middenblad eruit en bewaar het tot 19 juli zodat je de informatie bij de hand hebt.

 Rittenschema:

Donderdag 19 juli 2018: Proloog in Oosterhout

Vrijdag 20 juli: rit in lijn in Merelbeke

Zaterdag 21 juli: rit in lijn en avondtijdrit in Sint-Laureins

Zondag 22 juli: finalerit in lijn in Zelzate

 

Lees meer Meetjeslands nieuws

Share This:VORIG ARTIKEL: 

VOLGEND ARTIKEL: 

Plaats een reactie