Laatste Boerekreektriatlon lokt veel kijkers

Boerekreektriatlon2016_11 (Large)web

SINT-JAN-IN-EREMO – De dertigste en wellicht laatste Boerekreektriatlon aan het provinciale sportcentrum de Boerekreek in Sint-Jan-in-Eremo lokte ook dit jaar heel wat kijkers. Het waren uiteindelijk Belgisch kampioene Charlene Ottevaere (SMO-Specialized) en Kjell De Hertog (LTTD) die met de overwinning gingen lopen.

De eerste editie ging van start in 1985. Doordat stormweer roet in het eten gooide voor de editie van 1990, waardoor die niet kon doorgaan, viert de organisatie dit jaar haar 30e en tevens laatste verjaardag.  Het werd een waar volksfeest aan het provinciale sportcentrum. De jeugdzwemloop kon in het voorprogramma niet doorgaan wegens te koude temperaturen, maar met een offroad kidsrun konden de kinderen tussen 6 en 12 jaar zich volledig uitleven.

Nadien was het de beurt aan de dames, heren en veteranen om van start te gaan. Bij de dames was het Karlien Claus (SMO-Specialized) die als eerste uit het water kwam, kort gevolgd door de 3 favorieten Mieke Suys, Joke Coysman en Charlene Ottevaere. Deze laatste bleef ook de heren voor, waardoor ze een extra winstpremie kon opstrijken voor de “battle of the sexes”. Het was de jonge belofte Karlien Claus die verrassend het brons in ontvangst mocht nemen.

In de herenwedstrijd pakten Willem Brems, 2-voudig winnaar aan de Boerekreek, en Kjell De Hertog (LTTD) direct het commando en kwamen met één minuut voorsprong uit het water. Beide atleten gaven tijdens de 40km lange fietsproef geen krimp en bouwden hun voorsprong uit. Tijdens het loopparcours liep De Hertog uit naar de zege.  In de slotronde ging Stijn Goris (LTTD), ook al ex-winnaar aan de Boerekreek, nog op en over Brems en pakte de tweede plaats. Thuisatleet Michael Dewilde (37) van het Meetjeslandse SMO-Specialized Triatlon Team kreeg tijdens het lopen spierkrampen en pakte nog een vijfde plaats. Ook een 15-tal Sentenaren bereikten terug de finish in hun thuiswedstrijd.

Na de prijsuitreiking werden alle medewerkers en sponsors van de afgelopen 30 jaar door de sportraad nog eens in de bloemetjes gezet. “Dertig jaar lang hebben we het beste van onszelf gegeven met een groot vrijwilligersteam van de Sentse sportclubs”,  besloot een fiere voorzitster Veronique Norga in haar dankwoord. Voor de gelegenheid werden ook alle oud-winnaars uitgenodigd.

Lees meer Meetjeslands nieuws

Share This:VORIG ARTIKEL: 

VOLGEND ARTIKEL: