Feest op de Kruiskenshoeve

kruiskenshoeveweb

SINT-LAUREINS – Afgelopen weekend stelde de Kruiskenshoeve haar deuren open voor het grote publiek. Naar jaarlijkse gewoonte was er een grote gezellige barbecue met tal van andere activiteiten. Er was ook een fiets- en wandeltocht, een apéritiefconcert, de hoeve was toegankelijk voor iedereen en er waren ook volksspelen voor jong en oud. Op de opendeurdag werd ook van de gelegenheid gebruik gemaakt om de nieuwe polyvalente ruimte officieel te openen. Het was een gezellige, volkse dag waar vele mensen elkaar konden ontmoeten.

De Kruiskenshoeve won vorig jaar de koningin Mathildeprijs als erkenning voor haar werking met jongeren. De Kruiskenshoeve is een sociaal project van Robert Accoe, een politierechercheur op rust. Al twaalf jaar vangt hij kwetsbare jongeren op in zijn boerderij, waar hij samen met hen op pad gaat in de natuur. “Ik heb een onvoorwaardelijk vertrouwen in jongeren. Jammer genoeg zijn er heel wat onder hen die door de mazen van het net van de hulpverlening glippen. Of jongeren die omwille van moeilijkheden in hun leven niet meer op school terecht kunnen, al dan niet tijdelijk. Deze jongeren hebben nood aan een rustpunt. De Kruiskenshoeve is een plaats waar niets moet, maar niet alles mag”, vertelt Robert. De zogenaamde ‘zorgboerderij’ geeft een alternatieve dagbesteding aan jongeren wanneer school even niet meer lukt en biedt ook een ‘time-out’ aan. Dit is een periode waarbij de jongeren ook overnachten op de hoeve. “Jongeren gaan samen met mij aan de slag. Er zijn elke dag opnieuw heel wat zaken die moeten gebeuren op de boerderij: dieren moeten te eten krijgen, hun hokken moeten schoongemaakt worden, … De jongeren die naar de Kruiskenshoeve komen, krijgen de vrijheid om deze taken te doen op hun eigen ritme”.

Vindt u de Kruiskenshoeve ook een mooi project en wilt u dit steunen? Dat kan! Een financiële gift is steeds heel welkom. Giften kunnen gestort worden op het rekeningnummer BE04 7512 0512 5031 met als vermelding ‘donateur vrienden van de Kruiskenshoeve’. Een fiscaal attest kan al vanaf €40.

Lees meer Meetjeslands nieuws

Share This:VORIG ARTIKEL: 

VOLGEND ARTIKEL: