30 kaarsjes voor Sentse Bigband

SMBB_BertJoris_Persfoto_Kleur3

 SINT-LAUREINS/EEKLO – Dit jaar blaast The Saint-Michael’s Big Band uit Sint-Laureins 30 kaarsjes uit en dat moet uiteraard op gepaste wijze worden gevierd. Ze trappen dit feestjaar alvast in stijl af met een ongetwijfeld memorabel concert. Op zondag 11 maart 2018 delen zij samen met niemand minder dan Bert Joris het podium van CC De Herbakker in Eeklo. Ze brengen niet alleen het veel geprezen repertoire van deze wereldvermaarde Belgische trompettist en componist. Als klap op de vuurpijl vergezelt de maestro zelf het gezelschap als gastsolist. Op haar dertigste verjaardag schrijft de bigband echte geschiedenis!

Uit de teloorgegane lokale fanfare De Sint-Michielskring van het polderdorp Sint-Laureins ontstond 30 jaar geleden The Saint-Michael’s Big Band. Intussen wist dit veelzijdige orkest zich aan de poldergrond te onttrekken en tot ver buiten het Meetjesland een stevige reputatie op te bouwen. Een graag geziene muzikale gast die op tal van uiteenlopende evenementen zowel met nostalgisch als modern bigbandrepertoire de juiste toon weet te zetten. Maar bovenal een hechte groep vrienden met een gemeenschappelijke liefde voor onvervalste bigbandmuziek.

Ook vandaag is Bert Joris nog  bijzonder actief, zowel als solist, componist en docent. Hij blijft een graag geziene gast op tal van podia en toert in binnen- en buitenland. Onder meer met zijn eigen kwartet, en met de Belgische jazzgitarist Philip Catherine. The Saint-Michael’s Big Band raakte echter het meest gefascineerd door zijn regelmatige en succesvolle samenwerkingen met het Brussel Jazz Orchestra, voor wie hij tal van pareltjes componeerde. Het is uit dat repertoire dat The Saint-Michael’s Big Band een mooie selectie maakte. Meer info via info@saintmichaels.be of 0486/77 88 16.

Lees meer Meetjeslands nieuws

Share This:VORIG ARTIKEL: 

VOLGEND ARTIKEL: