Werken tunnel Sint-Laureins dan toch weer op gang

tunnel FOTO AWBEIRweb

 

BALGERHOEKE / SINT-LAUREINS – Dat de expresweg al een hele tijd gehinderd wordt door de werken aan de tunnel, dat zult u al lang gemerkt hebben. Door de omleiding moeten buurtbewoners al maanden omrijden en omliggende straten moeten daardoor veel meer verkeer slikken dan de bedoeling is.

De werken moesten eigenlijk al in februari starten, maar het ligt nu nog steeds stil. Burgemeester Franki Van De Moere (Sint-Laureins) deed al verschillende stappen om de werken terug in gang te krijgen. Hij lanceerde op Facebook een tijdje geleden dan ook een opmerkelijk bericht waarin hij zich verontschuldigt voor de gang van zaken. “Sorry, mensen van groot Sint-Laureins. We worden door zowel AWV als de aannemer Stadsbader heel erg in ‘t zak gezet. De werken aan de tunnel liggen eigenlijk sinds kort na de sluiting van het kruispunt aan de verbrandingsoven op 22 februari stil. Ik heb ons ongeloof in een goede verderzetting aan alle instanties via alle mogelijke kanalen kenbaar gemaakt, brieven geschreven, gebeld, vergaderd.”

Het verschil in visie op het benedenhouden van de tunnel is de aanleiding van de vertraging. De Firma Stadsbader hanteert een methode die blijkbaar onbekend is bij (of als niet voldoende betrouwbaar geacht wordt) AWV (Agentschap Wegen en Verkeer). Hierover is discussie ontstaan, waardoor de werken werden stilgelegd. Er moesten blijkbaar nog bewijzen geleverd worden over de degelijkheid van dit systeem. Nu zou dit meningsverschil van de baan zijn en kunnen de werken heropgestart worden. (Foto: Awbeir)

 

Lees meer Meetjeslands nieuws

Share This:VORIG ARTIKEL: 

VOLGEND ARTIKEL: