Vanaf mei inzameling pvc in recyclageparken

2000px-Plastic-recyc-03.svg

MEETJESLAND – IVM gaat op zoek naar manieren om afval via de ‘korte keten’, met zo weinig mogelijk tussenstops, te recycleren en te verwerken tot nieuwe producten. Die zoektocht leidde naar een nieuw inzamelproject, met name het apart inzamelen van pvc op het recyclagepark, zodat het pvc sneller opnieuw in de productieketen kan komen. PVC (polyvinylchloride)-wordt onder meer ingezet in de productie van o.a. nieuwe raam- en deurprofielen.

Het ingezamelde materiaal wordt getransporteerd naar de firma Deceunick in Diksmuide. Daar wordt het materiaal gesorteerd, verkleind en vermalen tot poeder. Dat poeder kan als grondstof opnieuw gebruikt worden in het productieproces van nieuwe pvc-producten.

De inzameling van pvc zal gebeuren in daarvoor voorziene ‘draadmanden’ op het recyclagepark. Eind 2017 wordt het proefproject geëvalueerd.

Toegelaten in de pvc-container zijn enkel pvc raam- en deurprofielen, pvc-rolluiken en pvc-planchetten. Niet toegelaten zijn buizen, kabels en andere harde kunststoffen

Welke recyclageparken nemen deel aan het proefproject?

Pvc wordt voorlopig énkel apart ingezameld op de recyclageparken van de gemeenten Assenede, Evergem, Maldegem, Lovendegem en Zomergem. Op de recyclageparken van de andere steden en gemeenten in de IVM-regio wordt het pvc nog verder ingezameld in de container ‘harde kunststoffen’. (4/5/17)

 Lees meer Meetjeslands nieuws

Share This:VORIG ARTIKEL: 

VOLGEND ARTIKEL: