Ursel Avia strikt speciale gasten en viert!

Red Devils 2017

URSEL – Voor de 2017 editie van het luchtvaartevenement ‘Ursel Avia’ heeft het organisatieteam van Vliegclub Ursel grote inspanningen gedaan om enkele heel opvallende gasten te ontvangen op de Urselse tarmac. Een jaar lang voorbereiding met tal van vergaderingen, overleg en papierwerk gingen deze editie vooraf. Vliegveld Ursel maakt zich klaar voor veel bezoekers. Een uniek evenement in het Meetjesland, met aandacht voor de ganse familie.

Er is op sociale media heel wat aandacht gekomen op de komst van Brussels Airlines met een heus passagiersvliegtuig. Ter gelegenheid van de 15de verjaardag van de maatschappij komt een Avro RJ100 “whisperjet” naar Ursel. Dat type vliegtuig gaat eind dit jaar uit dienst en moet het eervol afscheid krijgen van een icoon. Onze Luchtmacht zal schitteren met ons Nationaal demonstratieteam The Red Devils. Ze vieren immers hun officiële 60ste verjaardag tijdens Ursel Avia, iets waar de organisatie bijzonder trots over is. Uit de WO II periode komen tal van vliegtuigen naar Ursel maar de meest opvallende zal zeker een groot amfibie vliegtuig zijn, de legendarische Catalina. Het eigen formatieteam ‘The Victors’ is uiteraard ook van de partij en fungeert als vliegende ambassadeur voor de Vliegclub Ursel en het Meetjesland.

Meer dan 70 vliegtuigen zullen tijdens het weekend van 24 en 25 juni landen op het reservevliegveld van de Luchtmacht, een logistiek hoogstandje met veel oog voor veiligheid.

Expo en Star Wars

Luchtvaart troef tijdens dit unieke evenement en zo ook in de traditionele expositie in loods 1. Dit jaar wordt de nadruk gelegd op Kunst met de grote L van Luchtvaart. “Allerlei kunstvormen, van schilderkunst, modelbouw tot poëzie zal er te zien en te horen zijn. Ook enkele lokale scholen doen mee aan The ART of FLYING. We kunnen al verklappen dat Star Wars liefhebbers ruim aan hun trekken zullen komen met zelfs de komst van de X-Wing!” zegt Jason Van Landschoot.

Aan Ursel Avia is er ook een jaarlijks herdenkingsweekend gekoppeld voor het WO II vliegveld B-67 Ursel. Als dank voor de inzet van de Werkgroep B-67, onder de vleugels van Vliegclub Ursel, komt de Britse Royal Air Force naar Ursel met enkele hedendaagse vliegtuigen. Maar ook onze eigen Luchtmacht komt naast de jarige Red Devils nog met een Embraer RJ-145 Medevac, een vliegend hospitaal. Verder zal de reddende engel van Koksijde een SAR demo komen geven, de Seaking. Een opleidingsvliegtuig van het type Alphajet zal landen te Ursel alsook de nieuwe NH90 Caiman transporthelikopter. Mede dankzij de goede samenwerking met de Open Deur van het Air Traffic Control Center van Semmerzake op vrijdag 23 juni is het mogelijk om al deze vliegtuigen op Ursel te verwelkomen.

Ursel Avia is een evenement waar de ganse familie welkom is. Het is bewust geen airshow maar een mix van militaire en civiele vliegtuigen op de grond en in de lucht met hier en daar een korte voorstelling en tal van randanimatie. Je kan aan boord gaan van enkele grote vliegtuigen en zelfs een korte vlucht boven het mooie Meetjesland is mogelijk in onder andere de grootste éénmotorige tweedekker te wereld.

Vliegclub Ursel wil met deze organisatie de luchtvaart in al zijn aspecten tonen aan de wijde regio. Ursel is fier op zijn vliegveld, een vliegveld dat gekend is in de zeer wijde omgeving, tot ver over de grens! Een vliegveld met een rijke geschiedenis dat terug gaat tot in WO I. De sportvliegerij en de daaraan gekoppelde erkende vliegschool is een extra troef voor het Landschapspark Drongengoed. Vliegclub Ursel maakt trouwens deel uit van het strategisch project landschapspark Drongengoed. De komende drie jaar worden in het landschapspark de toeristisch-recreatieve troeven verder uitgebouwd en daar wil de Vliegclub graag aan meewerken, onder andere met Ursel Avia!

Ursel Avia 2017, 24-25 juni, 10 tot 18u. Er is dit jaar een ruimere parking maar ook voor de fietsers is er een grote parkeerruimte voorzien. Een ticket ter plaatse kost 10 euro voor 12j+, 15 euro voor een weekendticket. 8 euro voor een ticket in voorverkoop in de Huysmanhoeve Eeklo en in de Vliegclub Ursel. Meer info op de Facebook pagina Ursel Avia of op de website. (22/6/17)

RED_DEVILS_2017_34

 

 

 

Share This:VORIG ARTIKEL: 

VOLGEND ARTIKEL: