Sente en Eeklo ontvangen Europees Kampioenschap voor Doven

DSCN6231web

SINT-LAUREINS / EEKLO – U hebt het misschien opgemerkt, vorige week werd er een ‘stille koers’ gereden op grondgebied Sint-Laureins en Eeklo. Het Europees Kampioenschap Wielrennen voor Doven vond plaats van maandag 15 tot zaterdag 20 augustus jl. Maandag en dinsdag gingen de baanwedstrijden door op de Velodroom Patrick Sercu in Brugge. Op donderdag vond er een tijdrit plaats vanuit de Eeklose Boelare naar Sint-Laureins en terug. De zaterdag werden in Sint-Margriete de lijnritten gereden. Alle wedstrijden werden georganiseerd voor Masters, dames en Eliterenners.

De medailles werden afwisselend veroverd door Frankrijk, Rusland, Duitsland, Oekraine, Slovakije en de Belg Jean-Pierre Fauconnier veroverde een bronzen medaille in de tijdrit bij de Elite.  Na afloop was organisator en voorzitter van het comité Jan Van den Braembussche was een tevreden man. “Ik werd gevraagd door het Europees comité van de Dovensport of ik de organisatie van dit EK op mijn schouders wilde nemen. Ik heb dan ook verschillende mensen gecontacteerd om mij te helpen, waaronder ook de Eeklose Michel De Sutter met de wielerclub Sportvrienden, de Brugse Lieven Kind en Jarno Stappers met de Koninklijk Dovensportbond. Het is een grote opdracht geweest maar ik ben zeer blij dat het gelukt is, zeker ook dankzij de vele vrijwilligers!”, aldus Van den Braembussche.

“Met de wielerclub Sportvrienden organiseren we al meer dan 20 jaar met succes de internationale cyclocross. De organisatie van dit EK was een uitdaging van een heel ander kaliber. Dankzij de goede coaching door Jan, en dankzij de bekwaamheid en inzet van vele vrijwilligers is dit gelukt”, aldus nog Michel De Sutter.

Foto: Het organiserend comité van het Europees Kampioenschap voor Dovenkoers dat vorige week donderdag en zaterdag gereden werd op grondgebied Sint-Laureins en Eeklo, in aanwezigheid van Bart Wellens, Belgisch- en wereldkampioen (2004) veldrijden.

Lees meer Meetjeslands nieuws 

 

Share This:VORIG ARTIKEL: 

VOLGEND ARTIKEL: