Politiek gerommel in Eeklo

 

EEKLO – Nadat de tandem Ann Van den Driessche en Janvier Buysse de overstap maakten vanuit CD&V terug naar Open VLD, scheurt nu ook de coalitie tussen Groen en SP.a in Eeklo. “Bij de vorige gemeenteraadsverkiezingen vormden wij een kartel met GROEN in Eeklo om een progressief front te vormen. Niet al onze kiezers waren hier gelukkig mee en daarom hebben wij besloten om terug op eigen kracht naar de kiezer te gaan. Wij blijven echter wel samen werken met GROEN voor wat de standpunten betreft die we delen”, aldus afdelingsvoorzitter Christiaan De Wulf. “Links progressief eeklo”.

Sp.a-eeklo gaat naar eigen zeggen in oktober 2018 naar de gemeenteraadsverkiezingen met een open kandidatenlijst waar alle links progressieve krachten van Eeklo welkom zijn. “Wij zijn op amper 15 maanden voor gemeenteraads- verkiezingen en alle partijen bereiden zich hier op voor. Juist voor de vakantie kenden we de plotse opstoot van de fusiekoorts. Veel politici praten hierover zonder enige visie. De fusie zal nodig zijn maar moet goed voorbereid zijn. Dat dit gevolgen heeft op het personeel is zeker. Dat dit ook gevolgen heeft op de financiën is ook een feit. Eeklo heeft in het Meetjesland een zeer lage schuldenlast per inwoner. Andere gemeenten staan er heel wat slechter voor. Wellicht ook de reden waardoor sommige fusieplannen al snel opgedoekt werden. Een positief punt is dat er minder burgemeesters en gemeenteraadsleden nodig zijn. Het is immers geen sinecure om telkens 27 kandidaten te vinden per partij en het is nog moeilijker om de nodige 13 vrouwelijke kandidaten te vinden. De fusie moet een meerwaarde betekenen voor de regio. Bijvoorbeeld de versterking van de mobiliteit in onze regio. Een streekvisie moet hier de leidraad zijn voor onder andere de sociaal economische ontwikkeling”, aldus De Wulf.

Niet langer kartel met GROEN

“Bij de vorige gemeenteraadsverkiezingen vormden wij een kartel met GROEN in Eeklo om een progressief front te vormen. Niet al onze kiezers waren hier gelukkig mee en daarom hebben wij besloten om terug op eigen kracht naar de kiezer te gaan. Wij blijven echter wel samen werken met GROEN voor wat de standpunten betreft die we delen”, zegt De Wulf. De partij is nu op zoek naar nieuwe kandidaten om in oktober klaar te staan met een duidelijk links progressief verhaal.

Lees meer Meetjeslands nieuws

Share This:VORIG ARTIKEL: 

VOLGEND ARTIKEL: