Opening SMS-lokaal

lokaal sms web

 

EEKLO – Vorige week opende de Eeklose stadspartij SMS een nieuw partijlokaal, in het hart van de stad, vooraan in de Koning Albertstraat nummer 6. Waar SMS Eeklo in 2012, op initiatief van Luc Vandevelde en Marc Windey, op amper twee maanden tijd voor de gemeenteraadsverkiezingen boven de doopvont werd gehouden, is deze stadspartij inmiddels uitgegroeid tot een beweging met een ruime aanhang en heeft ze zich ontpopt tot een onmisbaar deel van de Eeklose politieke wereld. Ze is intussen ook klaar voor de tweede uitdaging: de gemeenteraadsverkiezingen van 2018.

‘We waren hoognodig toe aan een eigen huis en thuis’ aldus voorzitter Bart Vercauteren.’ Voor onze fractievergaderingen blijft café De Eiktak onze vaste stek maar de groeiende groep van leden, sympathisanten en medewerkers kon tot nu toe eigenlijk nergens terecht’.

Ook de Eeklonaars die SMS en hun mandatarissen steeds meer aanspreken zullen daar nu terecht kunnen. SMS wil daarmee een lacune opvullen in het sociale dienstbetoon. De stad beschikt immers nog altijd niet over een ombudsdienst zodat de burgers vaak niet weten waar ze heen moeten met hun vragen, voorstellen of bedenkingen. Nu is er voortaan één adres waar iedereen terecht kan: Koning Albertstraat 6.’

SMS-fractieleider Luc Vandevelde: ‘Ik word dikwijls aangeklampt door mensen die vaak niet weten waar naartoe met hun vragen. Het stadskantoor is al te ver weg van het centrum en wordt meestal als afstandelijk ervaren voor het oudere publiek. Daarom hebben we gekozen voor een gemoedelijke oplossing dicht bij de mensen, in het hart van Eeklo. Op deze nieuwe stek kan iedereen voortaan terecht met vragen of bedenkingen. De SMS-mandatarissen kunnen deze dan overbrengen ofwel aan de administratie ofwel in de gemeenteraad.’

Gemeenteraadslid, oud-schepen en oud-OCMW voorzitter Marc Windey broedt al langer op dit ei. Als ervaren jurist kent hij als geen ander de noden die leven onder de bevolking. ‘Tot nu toe boden wij steun aan mensen die ons toevallig tegenkwamen of ons thuis opzochten en hun grieven en vragen kwijt wilden. Door onze nieuwe SMS-huisvesting kunnen we dit nu beter structureren en kanaliseren. We stellen onze deur open voor iedere kleur of opvatting, enig lidmaatschap hoeft niet echt’. We voorzien een voorzichtig begin en zullen iedere derde zaterdagmorgen van de maand (telkens de zaterdag voor de gemeenteraad) zal iemand van de mandatarissen aanwezig zijn. Ofwel lossen we, indien mogelijk, zelf de problemen op, ofwel helpen we de mensen op weg naar de bevoegde diensten.

SMS heeft heel wat juridische expertise in huis: Tineke Verstraete en Marc Windey zijn reeds zovele jaren vertrouwd met de administratieve en juridische wereld. Luc Vandevelde is beroepshalve dagelijks de straat op en luisterend oor terwijl Paul Verstraete in de onderwijs en cultuurwereld zijn vaste plek heeft. Christiaan De Schepper is ondertussen uitgegroeid tot een gezaghebbend figuur in het ruime basisonderwijs en samen met Sara Mussche ook heel dicht betrokken bij het OCMW-beleid. Kortom een uitstekend team, dat thuis is in vele domeinen’.

SMS start met deze dienstverlening onmiddellijk na het verlof, een eerste maal op zaterdag 17 september, tussen 10 en 12u. “Ook via mail zullen we bereikbaar zijn op info@smseeklo.be en, als dat nodig is ook telefonisch: 0485/544796 en 0476/279207″, klinkt het.

lees meer Meetjeslands nieuws

Share This:VORIG ARTIKEL: 

VOLGEND ARTIKEL: