Ode aan oudste kanaal van Europa: ’t Liefken

DSC_0096 kopie

MEETJESLAND – Onder het motto ‘’t Liefken voor Altijd’ start het Meetjesland een toeristische campagne rond Europa’s oudste kanaaltje: De Lieve. “Er worden gloednieuwe fietsroutes getekend en we zoeken grote en kleine verhalen, die we dan later langs De Lieve kunnen tentoonstellen”, klinkt het bij Toerisme Meetjesland. “Wie een straf, ontroerend of geestig verhaal over ’t Liefken heeft, wordt uitgenodigd dit door te sturen, ook foto’s of filmpjes over ‘t Liefken van toen en nu, zijn welkom.”

Uit alle ingezonden verhalen en beelden zal het communicatiebureau Karakters samen met de gemeentes waar de Lieve (oorspronkelijk) stroomde, een baken creëren. Deze bakens worden in het voorjaar van 2018 langs een nieuw fietstraject geplaatst. Het nieuwe fietstraject zal lopen van Gent tot Damme, dwars door Eeklo, Zomergem, Evergem, Lovendegem, Maldegem en Waarschoot.

Is jouw naam Lieve of Lieven? Dan kan je een ballonvaart winnen!

Aan alle Lieves en Lievens uit Eeklo, Zomergem, Evergem, Lovendegem, Maldegem en Waarschoot, wordt een extra warme oproep gedaan. Elke (Gode)Lieve of Lieven die een selfie aan het water (van de Lieve) met een mooi verhaal of anekdote doorstuurt, maakt kans op een ballonvaart. Vier winnende Lieves en Lievens vliegen eind deze zomer in een luchtballon boven de Lieve.

Waan je even aan de Lieve

In elke gemeente wordt op een centrale plaats een mobiele installatie over ‘’t Liefken voor Altijd’ geplaatst. Hier wanen de passanten zich even aan de oevers van De Lieve. Ze worden er uitgenodigd hun liefde te verklaren: hun liefde voor De Lieve, voor het water, voor fietsten langs het kanaal … Nog tot 7 september staat deze aan sportcentrum Hoge Wal in Evergem.

Deel je liefde

‘t Liefken voor altijd wil echt alle Meetjeslanders verleiden om deel te nemen aan dit unieke project. Er worden dubbele postkaarten verspreid waarvan één deel gericht is aan de Lieve en een ander deel kan gebruikt worden om naar een geliefde te sturen. Je vindt deze kaarten bij de horecazaken en in de openbare gebouwen.

Inzendingen mogen naar: tliefken@toerismemeetjesland.be

Share This:VORIG ARTIKEL: 

VOLGEND ARTIKEL: