Meetjeslandse duo’s weten wat Goed Leven is

KnipselLybaert

 

MEETJESLAND / DRONGEN – Vier Meetjeslanders nemen deel aan het nieuwe één-programma met Wim Lybaert. De bekende tuinman en levensgenieter presenteerde reeds televisieprogramma’s als ‘Allemaal Beestjes’ en ‘De Moestuin’. Vanaf deze week start er een nieuw programma waarin zes duo’s, die allen een hart hebben voor kweken en koken, het opnemen tegen elkaar om de titel ‘Meester van het Goeie Leven’ te ontvangen. Het spel wordt helemaal ‘back to basics’ gespeeld: koken zonder elektriciteit en moestuinieren zonder sproeistoffen.

Uit meer dan 700 kandidaten koos Wim Lybaert de zes duo’s met wie hij verder op pad zou gaan voor het programma. Maar liefst twee duo’s uit onze streek werden geselecteerd. Lut en Lieve De Coninck uit Balgerhoeke en Sint-Laureins vormen het eerste Meetjeslandse paar. En de ‘Sentse’ postbode Paul Boelaert vormt met Elise Van de Poele uit Eeklo het tweede duo. “Na de oproep vorig jaar waarin Wim Lybaert op zoek was naar duo’s die gedreven zijn in koken en moestuinieren, heb ik me ingeschreven samen met Elise”, vertelt Paul Boelaert, deelnemer en postbode in Sint-Laureins. “Ik ben al 35 jaar bezig met moestuinieren en ik heb meer dan 45 soorten groenten in mijn moestuin. Alles puur biologisch, ik gebruik niks van chemische middelen. Wim Lybaert was best wel onder de indruk van mijn moestuin toen hij kwam kijken”, glimlacht Boelaert. In het programma werd de tuin van de oude Abdij van Drongen volledig omgebouwd. Het onontgonnen weiland werd omgetoverd tot een vruchtbaar land waarop serres, een schuur, kookvuren en barbecues gebouwd werden. Wim gaf de deelnemers de opdracht om hun moestuin te doen schitteren in negen groenten en negen gerechten. In elke aflevering moeten de duo’s een gerecht met groenten van eigen kweek op tafel zetten. Het gerecht wordt dan onderworpen aan de smaakpapillen van topchefs Peter Goossens, Kobe Desramaults, Sergio Herman en Jeroen Meus. De beste kweker haalt een riek binnen, de beste kok een vork. “Ik heb meegedaan aan het programma om een beetje van mijn kennis door te geven”, gaat Paul verder. “Als ik zie hoeveel er gesproeid wordt… we weten bijna niet meer wat we eten! Een moestuin is een zeldzaamheid geworden, maar het is een goeie manier om te weten wat je eet, en is ook iets om op fier te zijn: zelf zaaien, oogsten, opeten”, besluit Paul Boelaert.

Je kunt Paul, Elise, Lut en Lieve volgen in ‘Het goeie leven’, vanaf 13 september elke dinsdag om 20.40 uur op Eén.

Één_logo_2015

 

Foto: Twee duo’s uit het Meetjesland, Elise Van de Poele met Paul Boelaert en Lut en Lieve De Coninck, nemen deel aan het nieuwe programma met Wim Lybaert op één ‘Het goeie leven’.

Lees meer Meetjeslands nieuws.

Share This:VORIG ARTIKEL: 

VOLGEND ARTIKEL: