Meetjesland herbeleeft tweede wereldoorlog

IMG_4875 web

MEETJESLAND – Afgelopen weekend bracht het evenement ‘Railway to Liberty’ de tweede wereldoorlog weer naar het Meetjesland. Naar jarenlange traditie wordt de tweede wereldoorlog terug in onze collectieve herinnering gebracht door de re-enactmentgroep ‘Call of Duty United Soldiers’.

“Met de juiste kostuums en attributen willen we het leven van de soldaten toen, en de bevrijding van Europa in beeld en in de herinnering brengen. Op die manier willen we ons steentje bijdragen aan het niet vergeten en aan het historisch besef”, vertelt Patrick Dias van de re-enactmentgroep. Met een educatieve dag voor scholen, de open kampementen voor het grote publiek, een rondrit met historische wagens en nog veel meer activiteiten afgelopen weekend, bracht ‘Call of Duty United Soldiers’ de tweede wereldoorlog weer even tot leven.

Foto: Open kampementen, een rondrit met historische wagens, een oorlogsbal, een herdenkingsmoment en défilé, georganiseerd brachten de tweede wereldoorlog afgelopen weekend terug naar het Meetjesland.

 Lees meer Meetjeslands nieuws

Share This:VORIG ARTIKEL: 

VOLGEND ARTIKEL: