Maricolen Middenschool bij top Oost-Vlaamse Wiskunde Olympiade

Maricolen MS - Wiskunde Olympiade web

 

MALDEGEM/MEETJESLAND – Wiskunde kan ook leuk en uitdagend zijn! Dit schooljaar namen 30 tweedejaarsleerlingen van de Maricolen Middenschool uit Maldegem deel aan de Kangoeroe reken-, denk- en puzzelwedstrijd voor secundaire scholen. Deze organisatie moedigt jongeren aan in hun wiskundige vaardigheden.

Vorig schooljaar namen wereldwijd in meer dan 60 landen 6 miljoen leerlingen deel. Ook in Vlaanderen kent Kangoeroe een heel groot succes: zo verviervoudigde het aantal deelnemers op 10 jaar tijd tot ruim 83 000 dit schooljaar.

Wiskundeleerkrachten Griet Gyselbrecht, Katrijn De Crop en Marijke De Deyne van de Maricolen Middenschool zijn opnieuw heel trots op de puike prestaties van hun leerlingen: de gemiddelde score voor de tweedejaars in Vlaanderen is 65, maar de leerlingen van de Maricolen behaalden een gemiddelde van wel 83. Bovendien eindigden drie leerlingen van de Middenschool zeer hoog in de top 100 van de provincie.

De beste resultaten ontvingen afgelopen maandag tijdens een speciale receptie op school nog een extra prijs. Een bijzonder vermelding is er voor leerling Jitse Keters die met een score van 115/120 het beste resultaat neerzette. Yorben De Baets en Siemen Dobbelaere vervolledigen de provinciale top.

Foto: Wiskunde-bollebozen van de Maricolen Yorben De Baets, Jitse Keters en Siemen Dobbelaere haalden mooie resultaten op de wiskunde-olympiade.

Lees meer Meetjeslands nieuws

Share This:VORIG ARTIKEL: 

VOLGEND ARTIKEL: