Maricolen brengen aPart

aPartweb

Zo’n 100 leerlingen en leerkrachten uit de tweede en derde graad van de Maricolen Maldegem brengen het totaalspektakel aPart.

aPart is een gedurfde mix van dans, woord, film, livemuziek en koor. De voorstelling wordt gedragen door zo’n 100 leerlingen en leerkrachten van het 3de, 4de, 5de en 6de jaar, die zowel op het podium als achter de schermen het beste van zichzelf geven. Het wordt een verrassende, muzikale show die, u raadt het al, apart zal zijn.

Een show met inhoud

Niettegenstaande de voorstelling bruist van dans en muziek, is aPart een verhaal met inhoud. Iedereen wil bij een groep horen en veel vrienden hebben. We zoeken allemaal manieren om erbij te horen. Hoewel iedereen ‘a part of something’ wil zijn, blijven we soms apart. Het verhaal toont een groep jongeren die een musical in elkaar wil steken. Omdat de spelers het niet eens raken, blijkt samenwerken toch een hele opgave te zijn.

aPart brengt mensen samen

Met ingang van 1 september dit schooljaar zijn de leerlingen en leerkrachten er stevig ingevlogen. Er werd elke middag gerepeteerd, vaak ook na de schooluren en ook vakantiedagen moesten eraan geloven. Het zijn leerkrachten van diverse plumage die het project leiden. Zo geven de dansjuffen tussen de klasmuren chemie, economie en biologie en speelt een leerkracht wiskunde op bariton saxofoon. Het is die ontvreemdende context die leerkrachten en leerlingen dichter bij elkaar brengt. Laat dat misschien het meest bijzondere zijn aan dit project.

Praktisch

De voorstellingen vinden plaats in CC Den Hoogen Pad te Adegem op

donderdag 21 januari om 20h (try-out)

vrijdag 22 januari om 20h

zaterdag 23 januari om 20h

zondag 24 januari om 11h

Tickets kosten 7 euro en zijn te bestellen via aPart@maricolen.be

 

Share This:VORIG ARTIKEL: 

VOLGEND ARTIKEL: