Kristof Vermeulen pakt brons op WK karate

received_10156525089578502 kopie

In het weekend van 18-20 augustus vond in Ierlandse Limerick het JKA world kampioenschap plaats. Kristof Vermeulen van karateclub Goshinkai Eeklo was hiervoor met 9 andere Belgen geselecteerd, wat op zich al een knappe prestatie is.

Individueel nam hij deel aan zowel Kata (stijloefening) als Kumite (vrij gevecht). In Kumite wist Kristof overtuigend de Verenigde Staten te verslaan, maar verloor hij nipt van Duitsland na een zenuwslopend gevecht.

In team Kumite versloegen de Belgen zowel Zuid-Afrika als Duitsland om door te stoten naar de halve finales. Kristof won hierbij telkens zijn gevechten en wist een 2-0 achterstand terug om te schakelen naar wat een overwinning voor het team zou worden.

In de halve finale namen de Belgen het terug op tegen hun Japanse rivalen (drie jaar geleden werden ze vice-wereldkampioen tegen Japan). Beide landen wonnen twee gevechten, maar België moest de duimen leggen op basis van punten. In de kleine finale voor de bronzen medaille won Kristof samen met de Belgische kumite-ploeg overtuigend tegen Brazilië met 3-0. Met deze bronzen medaille tonen Kristof en de nationale ploeg opnieuw aan dat het kleine België op wereldniveau een grote speler is. “Kristof is jeugdverantwoordelijke en ondertussen al meer dan 12 jaar lid van de nationale ploeg van België. Als club zijn wij dan ook fier dat hij kon deelnemen aan de wereldkampioenschappen in Ierland”, klonk het bij karateclub Goshinkai.

Foto: De Eeklose Kristof Vermeulen werd op het WK karate in het Ierse Limerick derde in een zenuwslopende finale.

Lees meer Meetjeslands nieuws

FB_IMG_1503396466842 kopie

 

 

 

Share This:VORIG ARTIKEL: 

VOLGEND ARTIKEL: