Johan Stollz ontvangt stadsmedaille

foto Awbeir web EEKLO – Johan Stollz werd op 2 januari 1930 in Eeklo geboren als Jan Stolle, als enige zoon van Marie Tourny en houthandelaar Henry Stolle uit de Kerkstraat. Op 4-jarige leeftijd speelde hij al piano en toen hij 7 was, gaf hij zijn eerste optredens op familiefeestjes. Het pianospelen leerde hij in de Eeklose muziekschool. Na enkele kantoorbanen kwam Stollz begon zijn muziekcarrière als pianist in het huisorkest van de toenmalige dancing “The Circle”. Later richtte hij het orkestje “The Greenlights” op. Al snel volgde een contract in Amsterdam en nadien Oostenrijk en de rest van de wereld. Van het liedje “Concerto voor jou, Natasha” gingen in België 190.000 exemplaren de deur uit, van de Duitse versie maar liefst 800.000.

Stollz staat ook in het Eeklose collectieve geheugen gegrift als Christus aan het kruis. In 1948 werd, ter gelegenheid van het 500-jarig bestaan van het klooster O.L.V.- Ten Doorn, een groots Mariaspel opgezet in openlucht op de Markt van Eeklo. Stollz nam er de rol van Christus op zich. Met zijn muziek en cultureel engagement bracht hij een stukje Eeklo in de wereld en was hij een ambassadeur van de stad.

 

Foto: Eeklonaar Johan Stolle alias Johan Stollz speelt al piano sinds hij vier jaar was en ontving onlangs de stadsmedaille als ‘Ambassadeur van de stad’ (Foto Awbeir)

Lees meer Meetjeslands nieuws

 

Share This:VORIG ARTIKEL: 

VOLGEND ARTIKEL: