“Ik doe gemiddeld een uur langer over mijn ronde”

boelaert web2

Postbode Paul Boelaert, de moestuinier die momenteel wekelijks te zien is in het één-programma ’t Goeie Leven, moet tegenwoordig op verschillende adressen even halt houden om verslag te brengen van zijn belevenissen in televisieland… Samen met keukenprinses Elise Van de Poele uit Eeklo vormt hij één van de zes duo’s die met groenten van eigen kweek heerlijke gerechten bereiden. Dat gerecht wordt dan onderworpen aan de smaakpapillen van topchefs. Het programma staat qua kijkcijfers op de vijfde plaats met gemiddeld 720.000 kijkers. “Het kan goesting geven om zelf aan het tuinieren te gaan en bewuster te kiezen voor pesticidenvrij moestuinieren”, hopen Wim Lybaert en de deelnemers.

“Door met mijn handen in de grond te werken vloeit er ook zoveel stress weg, je voelt dat echt” (Paul Boelaert)

Ik bezocht Paul en kreeg een rondleiding in zijn indrukwekkende moestuin van 2000 m2 groot. “Het ligt er normaal gezien beter bij. Het werk in de tv-moestuin in Drongen kost veel tijd en inspanning waardoor het werk hier blijft liggen.” De Sentse postbode die afkomstig is uit Bassevelde, spendeert gemiddeld acht uur per dag tussen de groenten en kruiden. “Bij mijn ouders en mijn grootouders heb ik dit geleerd. Ik besefte al vroeg dat ik buiten wilde zijn, ik hield altijd al van fietsen, lopen, voetbal en om gezondheidsredenen ben ik in 1981 begonnen met zelf intensief moestuinieren. Door met mijn handen in de grond te werken vloeit er ook zoveel stress weg, je voelt dat echt.” Paul werkte aanvankelijk in een paar fabrieken, maar voelde zich er ongelukkig. Hij wilde buiten zijn en fietsen, en werd dus postbode. Iedere keer dat hij in het programma een riek wint, beloofde hij trouwens aan zijn programma-partner Elise om met de fiets naar Drongen te komen, waarna er nog een ganse dag hard gewerkt wordt in de moestuin en er gefilmd wordt. Hoewel de opnames nog niet afgelopen zijn, verklapt Paul me al dat hij het traject al een paar keer gereden heeft…

Ik vraag Paul of Wim Lybaert of de andere deelnemers hem nog iets konden bijbrengen. “Elke moestuinier heeft zijn eigen manier van werken. Het duo Bert en Dirk werkt volgens de kosmos, dat vind ik wel heel interessant, maar het is soms praktisch moeilijk haalbaar. Wim Lybaert heb ik wel een paar nieuwe groenten leren kennen, zoals de oude groente ‘driekropper’, waarvan je drie keer kan oogsten, heerlijk met spitskool en wat witte saus, zout, peper en nootmuskaat. Een prachtige groente.” Wat het programma alvast wél teweegbracht, is de belofte voor een echte schoolmoestuin die Paul zal aanleggen en verzorgen. “Ik vind het heel belangrijk dat kinderen leren hoe groenten groeien, dat ze weten hoe ze uiteindelijk in de supermarkt geraken. Ik wil hen bewust maken van het belang van (zelfgeteelde) biogroenten voor de gezondheid.” Paul, die de laatste aflevering net achter de rug heeft, laat zich ontvallen dat het een emotionele aflevering wordt. Hij heeft dan ook met heel zijn hart, samen met Elise -die kan werken als een halve man, laat hij zich ontvallen-, hard zijn best gedaan in het moestuin-kook-spelprogramma. We blijven kijken, elke dinsdagavond om 20.40u op één… SDS

Tip van Paul:

“Pompoen is een zeer dankbare groente, in de uitzendingen zie je hoe Elise er heel diverse gerechten mee maakt. Als je de steel eraan laat, en de pompoen niet te koud bewaart (10° C), is hij zelfs houdbaar tot in april!”

Foto: Paul Boelaert, deelnemer van het één-programma ’t Goeie Leven, vertelt over zijn passie: moestuinieren

paul boelaert web

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lees meer Meetjeslands nieuws

 

 

Share This:



VORIG ARTIKEL: 

VOLGEND ARTIKEL: