Twee weekends en klinkende namen op Herbakkersfestival

herbak

 

EEKLO – Het Herbakkersfestival zal dit jaar plaatsvinden in twee weekends in augustus. Op zaterdag 12 augustus en zondag 13 augustus vindt het festival plaats op het Canadaplein en de Boelare. Van vrijdag 18 augustus tot zondag 20 augustus zullen de muziekgroepen het Herbakkersplein opluisteren. Dit jaar zal Meetjeslands artiest McMay zijn nieuwe cd voorstellen aan het grote publiek. Frank De Mey, nog bekend door zijn andere bands Crushh! en Fr@nk & The Face zal samen met zijn dochter Elisabeth-Laura die hem als backing vocal steunt, brengt zijn cd ‘A matter of modesty’. Hij wordt deze zomer ondersteund door ijzersterke muzikanten, waaronder Eric Melaerts, Herré Cambré, Peter Bauwens en Vincent Pierins. Naast onze eigen Meetjeslandse artiest komt ook de moderne kleinkunstband Yevgueni terug naar het Herbakkersfestival. Na de Gentse Feesten, Marktrock en Dranouter zakt Yevgueni af naar het Herbakkersfestival. Goed nieuws voor de liefhebbers: de vijfkoppige band brengt in oktober van dit jaar een nieuw album uit. Last but not least komt ook Zornik naar Eeklo en dat optreden is meteen ook hun enige Belgische optreden deze zomer. “Koen Buyse en co speelden eerder al Marktrock, Pukkelpop, Dour en de weide van Rock Werchter plat en zakken in augustus af naar Eeklo! Klaar om “Scared of yourself”, “Goodbye” en “Believe in me” luidkeels mee te zingen? Wij kijken er alvast naar uit!”, klinkt het bij de organisatie.

Metalvrijdag

Op vrijdag 18 augustus spelen opnieuw drie toppers uit het metalgenre de pannen van het dak in Eeklo.De vzw Bakfiets heeft een zwak voor lokaal talent, wat in de voorbije jaren duidelijk te zien is geweest in de progammatie.De metalavond zal geopend worden door de lokale veteranen van The Difference. Al sinds 1996 is deze band actief in de metalwereld en heeft ondertussen een zeer stevige live reputatie opgebouwd binnen en buiten het Meetjesland, met optredens op o.a. het Meetjeslands Metalfest, Alcatraz Metalfest en Graspop Metal Meeting. De band staat garant voor een sterke mix tussen doom en heavy metal.

Voor de tweede band in de line-up is vzw Bakfiets even gaan kijken buiten de grenzen van het Meetjesland, waar de melodische metalband Dyscordia heel wat potten aan het breken is. De band bestaat uit muzikanten die al heel wat ervaring hebben opgedaan bij bands zoals Gwyllion, Double Diamond, en Artrach. Live hebben ze in elk geval al hun strepen verdiend met optredens in het voorprogramma van Primal Fear, ReVamp, Ensiferum, Alestorm en At Vance en op festivals zoals PPM Fest, Dokk’em Open Air en Graspop Metal Meeting. Hun laatste cd ‘Words in Ruin’ wordt overstelpt met goede reviews.

Met Primordial heeft vzw Bakfiets dit jaar opnieuw een internationale klepper als headliner. De funderingen van deze Ierse band werden gelegd in 1987 en ondertussen is Primordial een graag geziene gast op festivals over de ganse wereld. De muziek van Primordial kan omschreven worden als een unieke mix van doom metal, black metal en Keltische invloeden. De band stond al tweemaal op de Graspop Metal Meeting en zal deze zomer het Herbakkersfestival veroveren met hun energieke en intensieve live show. Ook voor muziekliefhebbers die minder bekend zijn met dit harde genre, een aanrader!

Zaterdag 12 augustus tot zondag 13 augustus (eerste weekend) – Canadaplein en Boelare

Vrijdag 18 augustus tot zondag 20 augustus (tweede weekend) – Herbakkersplein (15/6/17)

www.herbakkersfestival.be

Share This:VORIG ARTIKEL: 

VOLGEND ARTIKEL: