Grote Prijs Stad Eeklo en Parkcross Maldegem voortaan rechtstreeks op VTM

wielrenners_eekloDe veldritten van Eeklo en Maldegem liggen intussen alweer een half jaar achter ons maar dat betekent niet dat de organisatoren intussen hebben stilgezeten. Beide crossen maken vanaf volgend seizoen deel uit van de Brico-crossen, een nieuwkomer in het veldrijden. De Grote Prijs Stad Eeklo wordt voortaan een tweejaarlijkse cross (afwisselend met Geraardsbergen) maar wordt wel de openingscross van het seizoen. De Parkcross houdt zijn vertrouwde plaatsje op veldritkalender, net na het WK.

Er worden al heel cyclocrossen op TV uitgezonden, maar tot nog toe geen enkele Meetjeslande cross. Dat wordt vanaf 2017 helemaal anders. Met de komst van de Brico-crossen zullen zowel de Grote Prijs Stad Eeklo als de Parkcross van Maldegem live op VTM te bekijken zijn. De Parkcross op woensdag na het wereldkampioenschap en de Grote Prijs Stad Eeklo als openingscross van het seizoen 2017-2018. Vanaf komend seizoen maken beide veldritten immers deel uit van de Brico-crossen, een nieuwe clustering van crossen waartoe ook de wedstrijden in Geraardsbergen, Meulebeke, Kruibeke, Bredene en Hulst behoren en die alle op TV zullen te zien zijn.

Door deze bundeling zal de cross in Eeklo voortaan nog maar om de twee jaar worden georganiseerd, maar dan wel als openingscross en dit opnieuw met zowel nieuwelingen, juniores, dames als de eliterenners en beloften aan de start. Het andere jaar wordt de openingscross in Geraardsbergen georganiseerd; dit jaar voor het eerst op 11 september. De Parkcross gaat volgend jaar door op 1 februari.

Die opname in het circuit van de Brico-crossen verzekert de beide Meetjeslandse crossen – bij het begin en op het einde van het seizoen – niet alleen van uitzending op TV en een grotere uitstraling, maar uiteraard ook van een deelnemersveld dat alle toppers aan de start brengt. Alle reden dus om niet met z’n allen aan het scherm gekluisterd te zitten, maar om de grote namen live aan het werk te zien in hun eerste cross van het seizoen en in hun eerste cross na het WK.

De Meetjeslander houdt u uiteraard op de hoogte van alle verdere nieuws over deze crossen.
(foto Awbeir)

Lees meer Meetjeslands nieuwsVORIG ARTIKEL: 

VOLGEND ARTIKEL: