Groentensap, vloeibaar medicijn

zumos_vegetales

Sap, geperst uit groenten is het gezondste vocht dat je kunt drinken. En daar zijn verschillende redenen voor:

Via planten (groenten, fruit) kan ons lichaam omgezette zonne-energie tot zich nemen. De kwantumfysica leert ons vandaag dat ons lichaam een dynamisch web is van communicerende relaties. Het is een complex gecontroleerd feedback systeem, dat zichzelf organiseert en in stand houdt. Informatie wordt doorgegeven tussen cellen, organen, klieren en weefsels om de circulatie en het onderhoud van het systeem te reguleren. We begrijpen nog maar een fractie van deze complexe samenhang. Rauw (onverhit) groentensap levert geordende informatie/energie die perfect is afgestemd op de bouwstenen en informatieoverdracht in ons lichaam.

Zelfherstellend vermogen stimuleren

Hoe ouder we worden, hoe meer chaos (entropie) er in ons lichaam ontstaat. De interne vervuiling van het lichaam stapelt zich op, en het lichaam verliest steeds meer van zijn zelfhelend vermogen. Geraffineerde producten, verhitte voeding, vergroten de chaos in het lichaam. Wij, planten, groenten, alles bestaat uit atomen, die op zich bestaan uit nóg kleinere deeltjes, die alles in een bepaalde ordening vorm geven. Wanneer warmte wordt toegevoegd aan atomen, verhoogt de chaos tussen die deeltjes. Verschillende theorieën wijzen in de richting dat rauw, vers (bio) groentensap zijn natuurlijke ordening behoudt en het drinken ervan zou de ‘juiste’ ordening van ons eigen systeem verbeteren en zelfherstel bevorderen.

Ontzuring

Ons huidige eetpatroon bestaat voor een groot deel uit dierlijke producten, suikers, bloem, gist, alcohol, koffie. Deze producten zorgen voor ‘zure resten’ in onze weefsels en lichaamsvochten. Om de juiste zuurtegraad te blijven garanderen, verbruikt het lichaam mineralen uit onze weefsels en botten om deze te neutraliseren. Wanneer de reserves uitgeput zijn, treden er problemen op. Door rauw groentensap te drinken, ontvangt het lichaam de mineralen die hiervoor nodig zijn.

Gemakkelijke opname

In tegenstelling tot gemixte smoothies – die ook gezond zijn, maar niet voor iedereen gemakkelijk opneembaar, zitten in het groentensap geen vezels meer. Groentensap ’s morgens is een ideale start van het ontbijt en direct opneembaar.

“Bio-wortelsap is de meest ideale vervanging voor baby’s die geen borstvoeding kunnen krijgen en allergieën voor andere soorten melk hebben.” zegt Charlotte Gerson, van het Gerson Institute dat natuurlijke therapieën aanbiedt. Het bevat bijna net zoveel proteïne als moedermelk en tal van levende stoffen die een baby in zijn groeispurt nodig heeft.

Bij het zoeken naar een remedie voor zijn eigen migraine-aanvallen, ontdekte haar vader, de arts Max Gerson, dat hij door voeding zijn aandoening kon ‘genezen’. Hij ontwikkelde een behandeling om het zelfgenezend mechanisme van het lichaam te herstellen, die vooral bestaat uit groentensappen drinken, ontgifting van het lichaam via koffieklysma’s en inname van bepaalde enzymen. De therapie bleek effectief bij nagenoeg alle soorten aandoeningen.

In een interview vertelt Charlotte Gerson: “Er kwam een vrouw naar me toe met een erfelijke oogziekte. Ze was al 60% van haar zicht verloren. Ze vroeg om advies. Ik raadde haar aan elke dag groentensap te drinken. Na zes maanden zag ik haar terug. Ze vertelde dat haar zichtverlies was verminderd tot 14% en ook haar cholesterol- en bloeddrukwaarden waren verbeterd.”

Sapcentrifuge

Om groentensap te maken heb je een (stevige) sapcentrifuge nodig. (Sommige huisdieren zijn verzot op de overblijvende pulp).

Lekkere coctail

Een appel, 4 wortels, 3 stengels selder, 1 rode biet, 1 cm2 gember en 1/3 komkommer geven 4 glazen kostbaar groentensap. Varieer en experimenteer!

Iswe

Interview met Charlotte Gerson

Lees meer gezondheidsnieuws

 

Share This:VORIG ARTIKEL: 

VOLGEND ARTIKEL: