Grenzeloos Sint-Laureins: langs landschappen en erfgoed

000000 Grenzeloos Aweb

Vrijdag 10 juni werd het boek ‘Grenzeloos Sint-Laureins. Een tocht langs landschappen en erfgoed’ voorgesteld in de culturele site De Meet te Sint-Laureins. “Het is de opdracht van het gemeentebestuur om te bouwen aan de toekomst van onze mooie gemeente en wie dat wil moet ook zijn verleden kennen. Daarom bieden we met trots dit boek aan”, vertelt Robert Soberon, schepen van cultuur.  “Het boek is bestemd voor de inwoners van Sint-Laureins, die zo ons erfgoed generatie op generatie kunnen doorgeven maar ook voor de mensen uit omstreken die geboeid zijn in de geschiedenis van onze streek én uiteraard ook voor de vele toeristen die graag meer te weten komen over de cultuur van onze mooie gemeente tijdens hun verblijf.”

Het boek ’Grenzeloos Sint-Laureins’ is een unieke compilatie van ongelooflijk prachtige fotografie en de erfgoed van onze gemeente verwerkt in zestien heerlijk boeiende verhalen die gekoppeld worden aan zestien mooie locaties: de erfgoedhaltes. Sam De Decker, archeoloog en geboren en getogen in Meetjesland dook samen met Carine Goossens, historica, archivaris en afkomstig uit Sint-Margriete,  in de geschiedenis van Sint-Laureins. Ludo Goossens, gerenommeerd natuur- en landschapsfotograaf uit Sint-Margriete, brengt het landschap prachtig in beeld.

De zestien verhalen, zestien locaties verspreid over de gemeente Sint-Laureins: de erfgoedhaltes. De verhalen zijn geënt op de Sentse Vijf Dorpenroute, gratis te verkrijgen. Deze fietsroute van 50 km passeert langs de 16 erfgoedhaltes. Het nodigt je uit dit boek in jouw tas te stoppen en erop uit te trekken in de gemeente. Aan elke halte is een bankje waar je rustig kan zitten om het verhaal tot jou te nemen.

Het boek kwam tot stand met de financiële steun van de Provincie Oost-Vlaanderen en COMEET/Erfgoedcel Meetjesland. Het is te koop voor 25 euro op de gemeentelijke diensten.

Lees meer Meetjeslands nieuws

Share This:VORIG ARTIKEL: 

VOLGEND ARTIKEL: