Gîrnaertfeesten van 15 tot 18 september

Girnaertfeesten web

 

BOEKHOUTE – Naar jaarlijkse traditie viert Boekhoute in het derde weekend van september, van donderdag 15 tot zondag 18 september, haar Garnaalfeesten. Die beloven ook dit jaar een spetterend volksfeest te worden met activiteiten voor jong en oud. Het vissersdorp zonder haven geeft er met de leuze “plezier voor iedereen” ook dit jaar een stevige lap op. Met een kleurrijke stoet, een oldtimerrit, een schlagerfestival, lokale en minder lokale dj’s, quizzen, en zoveel meer wordt Boekhoute volgende week the place to be in het Meetjesland.

De Gîrnaertfeesten verenigen gans Boekhoute want quasi alle verenigingen werken mee aan de organisatie. Daarnaast kijkt het hele dorp én omstreken uit naar het jaarlijkse feestweekend. “Ook dit jaar zat het programma van de Gîrnaertfeesten snel ineen. We hebben een aantal nieuwe accenten gelegd, waarbij we opnieuw heel sterk hebben ingezet op de vrijwilligerswerking. Want zonder vrijwilligers zijn er geen Gîrnaertfeesten”, aldus Tom Robersscheuten, die intussen aan zijn vierde editie bezig is als voorzitter van de Gîrnaertfeesten. “Vrijwilliger zijn is hard werken, we willen er daarom op toezien dat iedereen kan genieten en plezier heeft. De ‘Dankuwel-receptie’ was hier een onderdeel van”, gaat hij verder. Het goed gevulde programma spreekt voor zich, en dit jaar mag de stoet op zondagmiddag om 15u ook de steltenlopers van Merchtem ontvangen. De stoet zal dus opnieuw een leuke, gevarieerde show worden. “De Garnaalfeesten zijn iets heel typisch voor Boekhoute”, vertelt Jens De Causmaecker, die ook in het organiserend comité actief is. “Ik vind het fantastisch dat alle verenigingen samenwerken aan dit grote evenement. Het is geen evidentie, maar het lukt nu toch al zovele jaren. Het is mooi om te zien hoe iedereen de handen in elkaar slaat om er telkens opnieuw een geslaagde editie van te maken!”. Lees ook volgende week meer in De Meetjeslander over het programma van de Gîrnaertfeesten in Boekhoute.

 

Foto: De kleurrijke stoet van de Gîrnaertfeesten in Boekhoute mag dit jaar onder andere ook de steltenlopers van Merchtem ontvangen!

 

Lees meer Meetjeslands nieuws

 

Share This:VORIG ARTIKEL: 

VOLGEND ARTIKEL: