Franse LOSC Lille wint 11de U10 tornooi Kleit

winnaar LOSC LILLE 2017 web

KLEIT – Afgelopen weekend was het voetbalhoogdag in het Maldegemse Kleit. Voor de elfde keer organiseerde FC Kleit haar internationaal voetbaltornooi voor spelers ‘Under 10’ (U10). Met maar liefst vijfentwintig internationale gezelschappen werden de afgelopen twee weekends de tornooien gespeeld. Hoofdwinnaar waren de jongens van de Franse ploeg LOSC Lille. Tweede plaats was voor KAA Gent. In de finalewedstrijd werd er 2-2 gelijkgespeeld, LOSC Lille won uiteindelijk van KAA Gent na de strafschoppen.

 “Het was een topweekend, met meer dan duizend toeschouwers zijn wij als organisator heel tevreden”, vertelt Rudi Van Landschoot, tornooimedewerker. “De ploegen zelf hadden ook niets dan lof voor onze organisatie én voor de organisatie van de, ruimer genomen, ‘Meetjeslandse internationale voetbaltornooien’. Want in het eerste weekend van juni is er ook de U13-Cup in Bassevelde”. Dat deze evenementen het Meetjesland op de kaart zetten staat buiten kijf. Van overal ter wereld komen ploegen en hun entourage naar onze streek afgezakt om deel te nemen aan het regionale leven via het evenement. De tornooien zijn ook enorm belangrijk voor de voetballertjes zelf, dat bewijzen de talloze scouts die er ook aanwezig zijn om te kijken naar de talentvolle spelertjes. “Deze tornooien betekenen voor heel veel spelertjes een opstap, een deur naar een verdere voetbalcarrière en het is prachtig dat we zo twee tornooien, voor U10 en voor U13, in het Meetjesland kunnen aanbieden. Daarnaast organiseert Drongen ook een groot tornooi voor U15, dus dat vormt een hele mooie driehoek!”. Dat zo’n evenement niet kan plaatsvinden zonder vrijwilligers weet iedereen, maar de organisatie wil toch de gelegenheid niet laten passeren om die meer dan honderd vrijwilligers nog eens extra te bedanken.

 “In het Meetjesland hebben we heel veel voetbaltalent, om nu maar enkele namen te noemen: Nicola Storm uit Maldegem en Bjorn Engels uit Lembeke die beiden bij Club Brugge spelen, Thibault De Smet uit Maldegem die bij AA Gent speelt”, vervolgt Van Landschoot, waarna hij er met een fiere glimlach ook de naam van zijn eigen zoon aan toevoegt, Jellert Van Landschoot die eveneens bij Club speelt. “Het is prachtig dat we aan al dat jonge, Meetjeslandse talent zulke tornooien kunnen bieden zodat zij ook hun weg vinden naar een eventuele verdere carrière!”, besluit hij.

 Foto:

De organisatoren van het internationale U10 tornooi van FC Kleit zijn zeer tevreden. Met meer dan duizend toeschouwers kunnen zij spreken van een geslaagde elfde editie. Het Franse LOSC Lille won het tornooi na een gelijkspel van 2-2 tegen KAA Gent

Lees meer Meetjeslands nieuws

 

Share This:VORIG ARTIKEL: 

VOLGEND ARTIKEL: