De Zuidmoer is nu officieel open

Zuidmoer - coltd (173) web

EEKLO – De Zuidmoer. Zo heet het nieuwe gebouw in de Zuidmoerstraat dat College ten Doorn vorige week officieel opende in aanwezigheid van een afgeladen volle zaal genodigden. Het gebouw werd in recordtempo gebouwd op de plek waar vroeger het Sint-Vincentiuscollege stond. Er werd in pas in juni 2015 gestart met de afbraakwerken van het oude collegegebouw langsheen de Zuidmoerstraat.

Aan de naamkeuze ging een wedstrijd vooraf. Er kwamen zo’n honderd voorstellen binnen om het nieuwe schoolgebouw een naam te geven. Via een enquête koos een ruime meerderheid van het personeel van College ten Doorn uiteindelijk voor het logische “De Zuidmoer”.

Het nieuwe gebouw met de opvallende gevel biedt plaats aan de leerlingen van de derde graad van de aso-school en aan enkele projectklassen van de tso-school. Het gebouw herbergt onder meer nieuwe labo’s, een grote sporthal, een zaal voor danslessen – inclusief de obligate spiegels – en een ruim Open Leercentrum met een batterij computers.

De tweede fase met de renovatie van het “Dullaertgebouw” is inmiddels ook gestart. Als kers op de taart worden in een derde fase nog enkele oude gebouwen afgebroken en wordt de vrijgekomen omgeving heraangelegd. Deze fase krijgt een orgelpunt eind 2018 en zorgt voor de afronding van een groots bouwproject.

Foto: De directies van College ten Doorn zijn trots op hun Zuidmoer met de opvallende “wafelgevel”

Lees meer Meetjeslands nieuws

 

Share This:VORIG ARTIKEL: 

VOLGEND ARTIKEL: