De zomer is voorbij, maar de warmste week komt nog

noortje kopie web

SINT-LAUREINS – In de aanloop naar kerst worden opnieuw vele inzamelacties op touw gezet voor het goede doel. StuBru luisteraars, en ook zeer vele anderen, werken samen aan wat inmiddels alom bekend staat als ‘de warmste week’ van Music for Life.

Ook vanuit het Meetjesland worden vele acties opgezet, om verschillende initiatieven, sommige daarvan Meetjeslandse, te steunen. Sofie D’Hondt en Dimitri Goethals uit Sint-Laureins zijn ouders van drie kinderen: Elize (3), Noor(*) en Ella (3 maanden). Hun dochtertje Noor werd geboren als prematuurtje op 32 weken en drie dagen via een spoedkeizersnede. “Omwille van een uiterst zeldzame, levensbedreigende aandoening heeft ze bijna 7 maanden op de NICU gelegen te Brugge”, vertellen Sofie en Dimitri. Begin vorig jaar verloor hun meisje de strijd. Daarom zetten zij een actie op touw waarbij ze geld willen inzamelen voor de neonatologie van het AZ Sint-Jan te Brugge.

Steun voor neonatologie en Miralouisefonds

“De neonatologie van het AZ Sint-Jan is zeven maanden ons meisje haar thuis geweest en onze tweede thuis”, gaan de ouders verder. “Alle artsen en verpleegkundigen die er werken zijn na al die tijd bijna familie geworden. Dankzij hun goede zorgen hebben we ons meisje nog bijna zeven maanden mogen kennen. En hebben we nog intens kunnen genieten van alle grootse momenten die voor elke ouder vanzelfsprekend zouden moeten zijn: pamper verversen, badje geven, knuffelen, enz. Daarom willen we graag iets terug doen. Als bedanking voor al hetgeen zij voor ons en voor ons meisje gedaan hebben. En zo houden we tegelijkertijd ook de herinnering aan haar levend”.

In samenwerking met de school van grote zus Elize, De Schakel in Sint-Laureins, worden verschillende acties georganiseerd. Van kersensnoepjes-verkoop tot een heus benefietconcert met grote namen zoals Eva De Roovere. Sofie en Dimitri willen hiermee de werking van de afdeling neonatologie in Brugge en het Miralouisefonds helpen in haar werking om de aankoop van materiaal te financieren. Materiaal dat de ontwikkeling van te vroeg geboren kindjes helpt stimuleren. Afwasbare zitzakken, ronddraaiende muziekmobieltjes, lichtbronnen, … zijn maar enkele van de zaken die op het lijstje staan. Het Miralouisefonds betaalt onder meer ook de kosten van het gebruik van de mug-helikopter, en koopt apparatuur aan. “Daarnaast helpen we ook met enkele praktische zaken, zoals baby-artikeltjes en mobiele schermen om ouders privacy te geven bij hun kindjes. Ook preventie dragen we hoog in het vaandel. Zo hebben we al twee series gespecialiseerde poppen aangekocht, die kinderen in nood kunnen simuleren.” vertellen de ouders van Louise Mira De Taeye. Zij hebben dit fonds opgericht als steun voor projecten of diensten met eenzelfde problematiek als hun dochtertje (vroeggeboorte en zuurstofgebrek).

Met de acties willen Sofie en Dimitri de prachtige werking van de neonatologie in de kijker zetten. De werking die echter ook vaak geconfronteerd wordt met de rauwe werkelijkheid waarbij kindjes het soms niet halen, maar waar dan wel met man en macht geprobeerd wordt door verpleegkundigen en dokters, om ouders en hun kinderen zoveel mogelijk tijd samen te geven.

Benefiet op 4 december en verkoop op kerstmarkten

“Op 4/12/2016 vindt onze benefiet plaats. ‘s Middags is er warme beenhesp of stoverij met frietjes. Voor de kindjes zijn er frietjes met frikandellen en appelmoes. Het wordt een fantastisch feest met entertainment voor jong en oud. Voor de kindjes zijn er springkastelen, reuze vier op een rij, een schminkster, een ballonnenclown en we krijgen ook hoog bezoek van Sinterklaas en zijn pieten. Er zijn ook twee workshops voor de kindjes. Een workshop peuter-ouderdansen en een workshop kleuterdansen. Dansschool Movimento en Gym diverti komen het beste van zichzelf geven met een optreden van de showgroepen en de acro en tumblinggroep. ‘s Namiddags kan je ook genieten van een uitgebreid dessertbuffet. ‘s Avonds zijn er lekkere hotdogs en optredens van onder meer Eva De Roovere en Suspenders gravity”, vertelt Sofie.

“Kersen zijn het symbool van ons meisje. Alles was in het kersenthema van geboortekaartje tot rouwbrief. Voor ons is en blijft ze voor altijd onze kers op de taart.” Sofie, mama van Noor.

Daarnaast zullen in december op verschillende kerstmarkten kersensnoepjes te koop aangeboden worden. We verkopen er verse pompoensoep, kersensnoepen en allerhande zelfgemaakte gadgets en cadeautjes. Sofie zoekt ook nog helpende handen die het zien zitten om mee te helpen spulletjes naaien, haken, breien,… om te verkopen op de kerstmarkten.

Info (info@kleineheld.be) of GSM: 0474/514421

Wil je deze actie steunen? Een gift is natuurlijk ook zeer welkom op rekeningnummer BE42 3770 7981 3354.

Lees meer Meetjeslands nieuws

Share This:VORIG ARTIKEL: 

VOLGEND ARTIKEL: 

Reacties (1)

 

  1. rufij baeke zegt:

    Beste,

    ik kijk wat ik vanuit mijn Meetjeslandse contacten kan doen

    Alvast veel succes en mijn respect.