Davy Acke masterkampioen marathon

IMG_3077.jpgweb

EEKLO / EINDHOVEN / PERTH – In oktober nam Davy Acke uit de Vrouwstraat deel aan de marathon bij de Masters in Eindhoven. Hij werd er Belgisch Kampioen in een persoonlijk record van 2u27min28sec. “Eén maand later, op 6 november, werd ik in het Australische Perth wereldkampioen op dezelfde afstand. Daar vonden van 26 oktober tot 6 november de World Masters Athletics Championships plaats”, vertelt een gelukkige Davy.

 “Bij de M35 was uittredend kampioen Bart Verschoren uitgesproken kanshebber op de titel voor het Belgisch kampioenschap marathon. Vorig jaar zette hij in de marathon van Berlijn nog 2u26’01” neer”, vertelt Davy Acke. “Ik ging er vanuit dat een zilveren medaille voor mij het hoogst haalbare was. Ik had mij voorgenomen aan een tempo van 3’30” per kilometer te lopen. Tot 18km bleef ik in het gezelschap van een senior. Daarna stond ik helemaal alleen voor, maar ik hield me strak aan mijn plan. Na 36 kilometer haalde ik niet alleen mijn vorige gezel, maar ook Verschoren in. Ik voelde mij nog redelijk fris, en zette alles op alles om hen achter te laten, wat lukte. De laatste kilometers liep ik op een wolk: ik finishte in een persoonlijke beste tijd van 2u27’28”. Het was mijn 8ste marathon sinds ik op 30-jarige leeftijd op de lange afstand aantrad.”

Op 6 november nam Acke in het Australische Perth ook deel aan het WK marathon. Ook daar werd hij de beste M35-er in de marathon. In Perth werden door ons land vijf gouden, vier zilveren en veertien bronzen medailles veroverd. “Het was een slopende wedstrijd, bij de start was het al 40°C, en naarmate de wedstrijd vorderde, werd het alleen maar warmer. Bovendien stond er veel wind waardoor het deelnemersveld al na vijf kilometer volledig uiteengerafeld werd. Ik heb mij zo lang mogelijk in de eerste gelederen gehandhaafd, en kwam als vierde, maar eerste M35-er, in 2u38’26” door de finish. Ik hoopte op een podiumplaats op dit WK, maar dat het goud werd in mijn categorie, is echt een droom die in vervulling gaat.”

 

Lees meer Meetjeslands nieuws

Share This:VORIG ARTIKEL: 

VOLGEND ARTIKEL: