Dag van De Gever in de Kringwinkels

piccolo

MALDEGEM 6 mei 2017 - Het is in tegenwoordig, geven …. niet zo evident want de mensen krijgen liever. In de kringwinkels was het de Dag van De Gever en dat geven werd beloond! Elke brenger werd ontvangen en begeleid naar de inkom met rode loper door een piccolo. Elke vijfde brenger werd verwend met een gedicht. Elke gever mocht iets kiezen uit de leuke hebbedingen uit de ‘bedankkast’ en werd een Oxfam drankje aangeboden. Bovendien kregen de gulle gevers een kortingbon van 2 euro voor hun gift.

De kringwinkel wou op de Dag van De Gever haar gevers bedanken. Zon-der gevers, geen Kringwinkel en geen jobs voor vele Maldegemnaars.

Afvalberg verkleinen

Met deze actie wilde de Kringwinkel de mensen die nog niet brengen op een leuke en sympathieke manier uitnodigen om hun oude maar nog bruikbare spullen naar De Kringwinkel te brengen, om te verhinderen dat ze op de afvalberg belanden. Zo krijgen de spullen een nieuw leven in een ander gezin. Op 6 mei kon je er ook je naam en je email adres aan vastpin-nen met een ludiek verhaaltje. Heel wat gevers kwamen naar de Kring-winkel en waren enthousiast met dit origineel initiatief. “Een zaak waar je eens iets te drinken krijgt, is reuzetof en zet aan om rond te neuzen en te winkelen. Als je dan nog een cadeautje krijgt en je eens mag grasduinen in een weggeefkast maakt de dag onvergetelijk”, klonk het.

M. Posman. Foto: Els STEVENS.

Lees meer Meetjeslands nieuws

 

 

Share This:VORIG ARTIKEL: 

VOLGEND ARTIKEL: