Altis opnieuw Belgisch Kampioen tumbling

 groepsfoto webEEKLO / BEVEREN – Sinds 14 mei 2017 is de Gymclub Altis Eeklo alweer drie Belgisch kampioenen rijker in het nationale Tumbling circuit. In totaal behaalde de Meetjeslandse club elf medailles op het Belgisch kampioenschap Tumbling van afgelopen weekend.

Vorige zondag werd in de Beverse Sporthal De Meerminnen het Belgisch Kampioenschap Tumbling A en B georganiseerd. Tumbling is een sport waarin een aaneenschakeling van turnoefeningen zoals rondat, flikflaks, salto’s en schroeven elkaar in een snel tempo opvolgen op een verende baan. De Meetjeslandse gymclub Altis zette hier alweer een prachtige prestatie neer met maar liefst twee gouden, een zilveren, en een bronzen medaille.

Parel Soens werd voor de miniemen, na haar Vlaamse titel, nu ook Belgisch Kampioene. Bij de beloften liet Maïte De Wilde zich kronen, eveneens na haar Vlaamse titel. Lobke Flement behaalde een bronzen medaille bij de juniores en Dino Van De Velde behaalde een zilveren medaille bij de junioren jongens.

“We zijn enorm trots op onze gymnasten. Met hun medailles konden Maïté en Lobke zich ook rechtstreeks plaatsen voor het wereldkampioenschap in de Bulgaarse hoofdstad Sofia dat in november van dit jaar zal plaatsvinden”, aldus nog de trainers Bavo Toremans, Daisy Vermeire en Jente Bontinck.

Foto: Parel Soens, Maïté De Wilde, Lobke Flement en Dino Van De Velde van Gymclub Altis Eeklo behaalden allen podiumplaatsen op het Belgisch Kampioenschap Tumbling in Beveren afgelopen weekend.

Lees meer Meetjeslands nieuws

Share This:VORIG ARTIKEL: 

VOLGEND ARTIKEL: