Actiecomité ‘Red Wilfried’ Plan(t) tien, twintig jaar vooruit

webDe poort naar de kasteeltuin op de hoek van de Sanderuslaan in Sleidinge. Een groene long midden in Sleidinge: een vijver, indrukwekkende bomen, een aangename leefomgeving om eventjes te ademen, te genieten van koekoeksjong en uil, van eekhoorn en bomige kikker, van grove beuk en honigbij. Meer moet dat niet zijn volgens het actiecomité Red Wilfried.

 

SLEIDINGE – Zondag 23 oktober hield actiecomité RED WILFRIED een Kijkdag aan het parkdomein op de hoek van de Sanderuslaan-Weststraat. De actiegroep ijvert voor het behoud van het domein op het kruispunt van de Weststraat en de Sanderuslaan. Er zijn namelijk plannen om er een verkaveling met 18 appartementen en drie woningen in te planten. “Momenteel is er geen verkavelingsstop in Sleidinge. De eeuwenoude eiken en beuken in de historische tuin rond de voormalige ‘Sint-Jorisburcht’ zou worden gekapt voor stortklaar beton en gepolijste gevelstenen. Wilfried, de uil de het boegbeeld van de actiegroep vormt, wordt dan dakloos. Dit park is een historisch én ecologisch pareltje, en nog een van de weinige groene plekken in het dorp, het zou een ideale groene zone zijn in het dorp.”

 

“Wilfried is het boegbeeld van onze actie om verder te kijken dan onze neus lang is”, vertelt Raf Goossens, in naam van het actiecomité Red Wilfried in Sleidinge. “Ons dorp mag niet doelloos verkaveld en verstedelijkt worden. We hebben niks tegen nieuwe woningen en wijken in onze gemeenschap. Integendeel zelfs. Maar we pleiten ervoor om een groene zone in het achterhoofd te houden. We moeten denken aan morgen, aan onze kinderen en kleinkinderen”.

 

Het actiecomité Red Wilfried verzamelde maar liefst 457 handtekeningen op één zondagvoormiddag. “Ook alle politieke partijen kwamen even langs en ze beloofden allen, met hun hand op hun communiezieltje “dat ze dit zeker zouden mee te nemen”, gaat Goossens verder. “De voormiddag was vooral gezellig, dorpsverwekkend, en zuurtegraadverminderend”.

 

De petitie kan getekend worden via deze link 

 

Lees meer Meetjeslands nieuws

 

 

Share This:VORIG ARTIKEL: 

VOLGEND ARTIKEL: