4de leerjaar basisschool Kruipuit in de prijzen

kruipuit web

ADEGEM – Vorig schooljaar werkten de leerlingen van het 4de leerjaar GBS De Kruipuit aan een project rond Wereldoorlog I & II, samen met leerkracht Piet Lammertyn en vrienden van het “ART” Claeys Andy, Raeman Frank en Longeville Glenn. De provincie Oost-Vlaanderen, die een wedstrijd voor scholen organiseerde die een klasproject deden rond dit thema, nomineerde de klas bij de beste 10 projecten. Eind april bekroonden in Gent leden van de bestendige deputatie en juryleden het klasproject met een mooie 2de plaats, waarvoor ze een cheque van 750 euro in ontvangst mochten nemen.

Het project begon met de intieme plechtigheid begin maart 2016 op de Canadese militaire begraafplaats “Elke Soldaat is een kaarsje waard”. Meer dan 1000 kaarsjes zorgden voor een intieme sfeer op de Canadese militaire begraafplaats. Daarna gingen de leerlingen op bezoek bij het vluchtelingenkamp te Sijsele. Ze bezorgden de vluchtelingenkinderen er een aangename dag. De leerlingen zijn zeer fier op hun prijs en beginnen alvast te brainstormen wat ze met het geld zullen gaan doen. (9/5/17)

 

Foto: De leerlingen van het 4e leerjaar in De Kruipuit werden tweede in een provinciale wedstrijd rond het thema Wereldoorlog I en II

Lees meer Meetjeslands nieuws

Share This:VORIG ARTIKEL: 

VOLGEND ARTIKEL: