30 meter geborduurd wandtapijt

foto tapijt web

Laatste beeld van Omer Gielliet onthuld

ASSENEDE – In juli werd de laatste sculptuur van Omer Gielliet onthuld. De bekende 92-jarige pastoor-beeldhouwer uit Breskens overleed drie maand geleden. Hij maakte meer dan 1000 houten beelden in een periode van 50 jaar. Gielliet maakte het beeld verleden jaar naar aanleiding van het grensoverschrijdend cultuurproject ‘750 Jaar Floris ende Blancefloer van Diederic van Assenede’. Dichter Diederic was alhier belastingsontvanger voor de Graaf van Vlaanderen medio 13de eeuw. 
Deze eeuwenoude liefdeshistorie wordt vandaag in 85 verhaalstaferelen geborduurd op een 100 meer lang en 90 cm hoog wandtapijt. De moraal van het gedicht is : echte liefde overwint alle moeilijkheden, en met het woord bereik je meer dan met het zwaard.
De houtkeuze was hierbij voor Gielliet bijna even belangrijk als het liefdesverhaal. Hij kapte zijn “Floris ende Blancefloersculptuur” in een eeuwenoud wortelgestel (van meer dan 1000 jaar oud uit het oude veengebied van noordelijk Vlaanderen, zei hij) voor een eeuwenoude liefdesboodschap. De liefde is als een wortelgestel van een boom voor het samenleven zowel binnen een mensenkoppel als binnen de samenleving zelf. Gedurende de duur van het borduurproject staat het beeld op de 500 jaar oude Nicasiuspolder nabij de locatie waar het wandtapijt wordt geborduurd aan de Hollekenstraat te Assenede. (8/8/17)

 

beeld webGeplaatst op de zeedijk van de 500 jaar oude Nicasiuspolder (Assenede) voor de duur van het borduurproject.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

web tapijt 2

 

 

 

 

 

 

Ter gelegenheid van de inhuldiging van het beeld werden ook 30 reeds geborduurde taferelen van het wandtapijt voorgesteld.

Lees meer Meetjeslands nieuws

 

 

 

Share This:VORIG ARTIKEL: 

VOLGEND ARTIKEL: