3 x podium op BK karate

DSC_7250web

MEETJESLAND/EEKLO – De laatste karatewedstrijd van het seizoen is ook de wedstrijd die het meest van zich doet spreken: het Belgisch JKA kampioenschap. Op zondag 23 april nam Meetjeslandse karateclub Goshinkai Eeklo deel met maar liefst zes deelnemers. Het werd een succesvolle dag voor de club, waarbij Maxime De Bruycker Belgisch kampioen werd.

“We kunnen nu wel zeggen dat Eeklo op de kaart werd gezet binnen de karatewereld”, vertelt jeugdtrainer en kampioen Kristof Vermeulen. “Laura Dekeyser en Maxime De Bruycker namen op het BK individueel deel. Laura mocht bij kata net niet naar de finale (5de plaats) en behaalde brons. Met karate van het hoogste niveau mogen we trots pronken met een nieuwe Belgisch kampioen in ons midden”. Maxime De Bruycker werd Belgisch kampioen kumite bij de preminiemen.

In de namiddag namen twee ploegen van Goshinkai deel aan het BK. Maxime, Laura & Dries Bral werden 4de in kata ploeg en 5de in kumite ploeg. De tweede ploeg met Nora Imschoot, Renee Van Gevel & Jarno Speeckaert mogen ook terecht fier zijn op hun 5de plaats kumite op dit prestigieus kampioenshap.

Coach & Jeugdverantwoordelijke Kristof Vermeulen die begin april nog vijfde werd op het EK in de discipline ‘kumite senioren’ was tevreden. “Dit BK is de kers op de taart na een fantastisch seizoen.” (23/4/17)

 Lees meer Meetjeslands nieuws

Share This:VORIG ARTIKEL: 

VOLGEND ARTIKEL: