Verdiep je in de Meetjeslandse natuur: Opleiding natuurgids

foto Patrick Hattoriweb MEETJESLAND - In het Meetjesland zijn heel wat natuurgidsen actief, vooral in Het Leen, in het Drongengoed en via de gidsenwerking van Natuurpunt en Partners Meetjesland. Deze natuurgidsen worden ingeschakeld bij uitstappen van scholen, verenigingen en andere groepen. Met een nieuwe jaaropleiding hoopt Natuurpunt een nieuwe generatie natuurgidsen aan te trekken.

Wil je graag groepen begeleiden in de natuur in je buurt? Uitvalsbasis is het Poekepark, maar van daaruit wordt de natuur van het hele Meetjesland belicht en bezocht.

Gedurende dertig zaterdagen tot begin juni 2017 maak je kennis met de verschillende aspecten die een natuurgids in de vingers moet hebben. In de voormiddagen is er telkens een themales. Dat thema wordt in de namiddag in de praktijk omgezet op een seizoenswandeling of een thema-uitstap. Zo is er een les rond planten, dieren, erfgoed en cultuur, natuurbeheer. Ook methodieklessen zijn een belangrijk onderdeel van de opleiding.

De focus van de opleiding ligt op de Meetjeslandse natuurgebieden. Nadien krijg je je getuigschrift als natuurgids en kan je zelf aan de slag of kiezen voor een vervolmakingscursus. De opleiding start op zaterdag 24 september.

 

Praktisch:

Les ongeveer om de twee weken, in totaal dertig lesdagen. De meeste (theorie)lessen gaan door in het Kasteelpark van Poeke (Aalter). Info en inschrijven op www.NPMeetjesland.be/natuurgidsen. Organisatie: Natuurpunt CVN Meetjesland, Natuurpunt en Partners Meetjesland en Natuurpunt Aalter. Contact: firmin.de.keukelaere@telenet.be, 0474 27 51 49 of ann.dheedene@cvn.natuurpunt.be, 050 82 57 26

Share This:VORIG ARTIKEL: 

VOLGEND ARTIKEL: