Ten einde raad? Koffieklysma’s!

klysmabelly

Een koffie wat…? Inderdaad een koffieklysma. Het gebruik van klysma’s gaat al duizenden jaren terug. De eerste beschaving die een techniek voor het reinigen van de dikke darm gebruikte, ruim 3.000 jaar geleden, waren de Egyptenaren. Door de eeuwen heen is het gebruik van klysma’s gemeengoed geweest. Nadat klysma’s een tijd doodgezwegen werden, winnen ze opnieuw aan populariteit. Zeker ook in de VS, waar de onbetaalbare gezondheidszorg vele mensen doet zoeken naar manieren om zichzelf te genezen. Het koffieklysma wordt wereldwijd alom geprezen bij tal van gezondheidsproblemen:

Het koffieklysma reinigt en heelt de darm, de zetel van onze gezondheid. Het ontgift zowel de lever als de darmen en helpt de lever te herstellen, en ontlast de galblaas. Het blijkt vaak pijnverlichtend, zoals bij migraine en hoofdpijn. Het helpt parasieten en wormen uit het lichaam verdrijven. Koffieklysma’s blijken zo vele ziekten en fysieke ongemakken te verlichten of zelfs te genezen. Depressies en nervositeit kunnen erdoor verminderen. Huidproblemen en uitslag verminderen door de intense ontgifting. De darmperistaltiek verbetert (vlotte stoelgang). Klysma’s, in het bijzonder koffieklysma’s, helpen om reflexpunten, die lopen van darmsegmenten naar elk ander orgaan en lichaamsweefsel, te balanceren en te zuiveren.

Hoe kan dat?

De koffieboon en -plant worden al duizenden jaren gebruikt voor medicinale doeleinden. Aanvankelijk werd het koffieklysma ingezet bij ouderen en mensen die een leverziekte hadden. In een tijd dat onze lever overbelast wordt door toxische stoffen, is het dus geen wonder dat de therapie opnieuw opduikt. Dr. Max Gerson was aan het begin van de 20e eeuw een pionier op het gebied van voedingstherapie voor kanker. Koffieklysma’s maakten een wezenlijk onderdeel uit van zijn therapie. Hij slaagde erin ‘terminaal’ verklaarde patiënten te genezen. Hij kwam erachter dat de reguliere pijnmedicatie bij patiënten de al verzwakte lever nog verder beschadigde, terwijl koffieklysma’s de pijn verdreven én de lever hielpen. Via het koffieklysma bereikt de koffie in de darm via de poortader de lever. In de lever wordt de cafeïne een sterke ontgifter. De galkanaaltjes gaan open, gifstoffen, galproppen en galgruis gaan eruit, leverenzym wordt gestimuleerd. De lever stoot deze toxines weer uit, die via de natuurlijke weg het lichaam snel verlaten. Dat bevrijdt de lever waardoor deze nog meer gifstoffen, die door de jaren heen in organen, weefsel en bloed zijn opgeslagen, kan verwerken. Zo raakt het lichaam steeds een klein beetje gif kwijt en kan energie en gezondheid terugkeren. Koffie drinken heeft een totaal ander effect op het lichaam.

Dr. Max Gerson liet kankerpatiënten meerdere jaren tot wel zes koffieklysma’s per dag doen. Het kost tijd om de jarenlang opgebouwde gifstoffen te delokaliseren en uit het lichaam te drijven. De koffie moet biologisch zijn, want de niet-biologische bevat schadelijke pesticides die een omgekeerd effect zouden hebben. Het mag geen decafeïneversie zijn omwille van de werking.

Wie aan koffieklysma’s begint, kan aanvankelijk last krijgen van ontgiftingsverschijnselen (Herxheimer reactie). Dat komt omdat opgeslagen toxines vrijkomen. De meeste mensen krijgen verkoudheid- of griepachtige symptomen. Afhankelijk van de mate van vervuiling van het lichaam, kunnen deze langer aanhouden of periodiek terugkeren, tot ze uiteindelijk verdwijnen en men zich merkelijk gezonder en energieker voelt. Voor het welslagen van de koffieklysma’s is het belangrijk om zeer hygiënisch tewerk te gaan.

Links:

koffieklysma informatie

info en handleiding koffieklysma’s

Youtube-filmpje over therapie van dr. Max Gerson

 Lees meer gezondheidsnieuws

Share This:VORIG ARTIKEL: 

VOLGEND ARTIKEL: