Rauwe, natuurlijk gezoete appeltaart

appeltaart

Appels, ze bevatten een heleboel stofjes die van alles in gang zetten in ons lichaam. Zo bevatten ze onder meer veel vezels en pectine. Goed voor onze darmen en peristaltiek. Appels eten zorgt er ook voor dat we minder vet opslaan. De quercetine, antioxidanten en magnesium beschermen onze hersencellen tegen achteruitgang. Appels houden ook onze aders gezond, ze vertragen plaque-afzetting in onze bloedvaten. Er zit ook een stofje in appels, dat beschermt tegen osteoporose en zorgt voor een hogere botdichtheid.

Wilt u eens een recept voor een gezonde appeltaart, waarin die stofjes bewaard blijven? Dan moet u deze ‘rauwe’ appeltaart eens proberen. Want bij het bakken of verhitten gaan levende enzymen en inhoudsstoffen stuk, en kan ons lichaam deze niet meer benutten.

Wat hebben we nodig?

½ tas cashewnoten

¼ tas amandelmelk (of andere notenmelk)

½ koffielepel citroensap

½ tas amandelen

½ tas gepelde okkernoten

8 kleingesneden ontpitte dadels (of 4 grote Medjool-dadels)

2 (geschilde) appels

4 koffielepels agavestroop of honing

½ koffielepel kaneel

Kokosvet of boter

Laat de cashews een nacht weken in een tas water, giet dan het water weg en doe de cashews in de blender. Voeg de notenmelk en het citroensap toe en mix het geheel glad. Zet afgedekt in de koelkast.

Vet alvast een bakblik of vorm in met kokosvet.

Mix de amandelen en okkernoten tot meel. Voeg dan de dadels toe en mix tot je een deeg kreeg.

Spreid het deeg uit in de vorm. Bedek met huishoudfolie en zet 30-45 minuten in de ijskast.

Maak de appelvulling net voordat je het deeg terug uit de ijskast haalt: snij de appels zo fijn als je verkiest. Meng ze in een tas met de stroop of honing en de kaneel.

Smeer dan de cashewcrème uit over de deegbodem en leg het appelmengsel er bovenop.

Klaar! Deze taart kan je ook invriezen. Haal ze dan 25 minuten voor het opdienen uit de diepvries. Smakelijk!

Lees meer gezondheidsnieuws

Share This:



VORIG ARTIKEL: 

VOLGEND ARTIKEL: