Meetjeslanders beklimmen Aconcagua

bergbeklimmersIMG_6405web

MEETJESLAND/ARGENTINIË – Deze week begon het avontuur voor Jef Bruggeman (Evergem) en Christophe Van Hove uit Lembeke. Ze ondernemen hiermee een tweede poging om de Aconcagua, in de Andes in Argentinië te beklimmen. De Aconcagua is met zijn 6962 meter de hoogste berg ter wereld buiten Azië. Jef en Christophe komen op 26 december aan in Mendoza, en vertrekken de dag erna naar Penitentes, op 2500 m hoogte. Daar verblijven ze twee nachten, om dan op 29 december te beginnen aan hun driedaagse tocht naar BaseCamp, dat op 4200 meter hoogte ligt en waar ze oudejaar zullen vieren.
In Basecamp blijven ze normaal gezien drie dagen, ter acclimatisatie. De eerste dag (1 januari) om te rusten, de tweede dag doen ze een acclimatiesatietocht naar 5000 meter, en de derde dag brengen Christophe en Jef een deel van hun materiaal naar Camp 1 (op 5050 m).

 

“Op 4 januari vertrekken we dan definitief naar Camp 1”, vertelt het sportieve duo. “Vandaar waarschijnlijk rechtstreeks naar Camp 2 in Guanacos op 5450m hoogte, tenzij we voelen dat we extra acclimatisatie nodig hebben. Vervolgens gaat het naar Camp 3 op 6000m. En van daar dan naar top. Dus in het beste geval staan we op 7 januari op de top! Op 8 januari komen we dan terug in basecamp, en op 9 januari terug in Penitentes. Omdat het weer heel onvoorspelbaar is nemen we een viertal dagen spelingsruimte. Tot aan basecamp kunnen we ons materiaal meegeven met muilezels. Vanaf daar moeten we alles zelf naar boven sleuren. We doen het volledig alleen, met ons tweeën. In totaal zullen we, als alles goed gaat, en inclusief acclimatisatietochten, ongeveer 6000 hoogtemeters in de benen hebben.” Veel succes!

Lees meer Meetjeslands nieuws

Share This:VORIG ARTIKEL: 

VOLGEND ARTIKEL: