Meebouwen aan het Drongengoed

foto gemeente knesselareweb

DRONGENGOED – Een tijdje geleden werd door het landschapspark Drongengoed een ideeënwedstrijd georganiseerd. Bedoeling was om inwoners, ondernemers en verenigingen actief te laten meedenken en meewerken aan de verdere uitbouw van het bos. Afgelopen zondag werden de zeven beste ideeën uitgekozen en bekendgemaakt. Elk idee krijgt een budget van €1000 en ondersteuning gedurende één jaar, om de uitbouw te realiseren.

Ambacht, erfgoed, kunst en beleving worden subliem gecombineerd en met het geld van de wedstrijd wordt het evenement een blijvende beleving”

Ideeën zijn een virtueel bezoek aan de hand van 360° foto’s naar een idee van Stijn Spanhove, de uitbouw en heropwaardering van de boomgaard achter de Drongengoedhoeve is een idee van de Vrienden van het Drongengoed. Daarnaast wil Natuurpunt Waarschoot de ‘Moerkens’ beter toegankelijk maken via een pad en een groenscherm. De Moerkens is een natuurgebied van drie hectare tussen het Leen en de Bellebargiebossen. Voor deze laatste wil Natuurpunt ook een folder ontwikkelen. Woonzorgcentrum Onderdale in Ursel wil het geld gebruiken voor de aankoop van een speciale rolstoelfiets, zodat hun bewoners (en hopelijk ook anderen) opnieuw kunnen genieten van de bosomgeving. Natuurpunt Aalter wil infopanelen ontwerpen die wandelaars en fietsers het verhaal van het kanaal Gent-Brugge brengen, want ook het kanaal is deel van het landschapspark. Ten slotte willen de vrienden van het Drongengoed opnieuw zoals vorig jaar een pottenbakkersoven nabouwen uit de Romeinse periode, “het geld willen we gebruiken om dit evenement te promoten en om rondleidingen te voorzien”, klinkt het nog.

“Ambacht, erfgoed, kunst en beleving worden subliem gecombineerd. Bovendien biedt het budget van de ideeënwedstijd de kans om foto’s en filmpjes te maken van dit evenement. Zo wordt dit kortstondig evenement (enkele dagen) ook een blijvende beleving”, besluit de tevreden jury. (foto ©Gemeente Knesselare)

Lees meer Meetjeslands nieuws 

Share This:VORIG ARTIKEL: 

VOLGEND ARTIKEL: